Мариновані рижики на зиму з 9%-м оцтом будуть у вас хорошим варіантом приготування пікантної закуски і простим способом переробки цього дару лісу. Гриби варимо в пряному маринаді з гвоздикою, перцем, лавровим листом і часником. Рижики в маринаді з оцтом залишаються хрусткими і добре зберігають свій аромат і смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рижики свіжі 700 гр.
- Вода 1 ст.
- Сіль 1 ст. л.
- Часник 3 зубці
- Гвоздика 3 бутони
- Лавровий лист 5 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Перець духмяний горошком 5 шт.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
Кроки
- Згідно з рецептом, відразу підготувати всі спеції, щоб нічого не забути.
- Вибрані для маринування рижики, бажано невеликі і однакового розміру, очистити від лісового сміття, акуратно промити під проточною водою, особливо нижню частину капелюшка. Великі рижики нарізати шматочками. Рижики перекласти на друшляк і струсити зайву рідину.
- У каструлі для варіння грибів закип’ятити склянку чистої води, розчинити в ній ложку солі і перекласти в окріп підготовлені рижики. Вони дадуть багато свого соку.
- Після закипання до рижики додати всі спеції за винятком часнику. Зняти пінку з поверхні бульйону. Каструлю прикрити кришкою і варити рижики на невеликому вогні 20 хвилин.
- Поки гриби варяться, будь-яким способом простерилізувати банки і кришки. З зварених грибів видалити лаврові листи, і замість них покласти очищені зубки часнику, налити 9% оцет, все перемішати, поварити 1-2 хвилини і вогонь вимкнути.
- Гарячі рижики розкласти по стерильним банкам, повністю залити маринадом і банки відразу герметично закрити кришками.
- Потім їх поставити на кришки, укутати теплим пледом і після повного охолодження, мариновані з оцтом рижики перенести на зберігання в холодне місце.
Вдалих і смачних заготовок!