Мариновані рижики на зиму з 9%-м оцтом

Мариновані рижики на зиму з 9%-м оцтом будуть у вас хорошим варіантом приготування пікантної закуски і простим способом переробки цього дару лісу. Гриби варимо в пряному маринаді з гвоздикою, перцем, лавровим листом і часником. Рижики в маринаді з оцтом залишаються хрусткими і добре зберігають свій аромат і смак.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
60 хвДрук
  • Згідно з рецептом, відразу підготувати всі спеції, щоб нічого не забути.
  • Вибрані для маринування рижики, бажано невеликі і однакового розміру, очистити від лісового сміття, акуратно промити під проточною водою, особливо нижню частину капелюшка. Великі рижики нарізати шматочками. Рижики перекласти на друшляк і струсити зайву рідину.
  • У каструлі для варіння грибів закип’ятити склянку чистої води, розчинити в ній ложку солі і перекласти в окріп підготовлені рижики. Вони дадуть багато свого соку.
  • Після закипання до рижики додати всі спеції за винятком часнику. Зняти пінку з поверхні бульйону. Каструлю прикрити кришкою і варити рижики на невеликому вогні 20 хвилин.
  • Поки гриби варяться, будь-яким способом простерилізувати банки і кришки. З зварених грибів видалити лаврові листи, і замість них покласти очищені зубки часнику, налити 9% оцет, все перемішати, поварити 1-2 хвилини і вогонь вимкнути.
  • Гарячі рижики розкласти по стерильним банкам, повністю залити маринадом і банки відразу герметично закрити кришками.
  • Потім їх поставити на кришки, укутати теплим пледом і після повного охолодження, мариновані з оцтом рижики перенести на зберігання в холодне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь