Я знайшла відмінний спосіб застосування гарніру, що залишився з вечері. Готую з нього морквяні котлети, які полюбила вся сім’я. Чоловік просто так тягає, без гарніру. А син призвичаївся робити з них бургери! Ділюся рецептом!
До речі, рисові котлети точно сподобаються тим, хто не їсть м’ясо або постить. Ніякого фаршу, яєць, молока. А готувати як просто: обсмажила цибулю з морквою, додала відварений рис, спеції, зліпила кульки — і на сковороду. Загалом, мрія господині!
Інгредієнти
Порції: –+
- Морква 300 гр.
 - Рис білий 100 гр.
 - Панірувальні сухарі 30 гр.
 - Сіль за смаком
 - Олія соняшникова за смаком
 - Цибуля ріпчаста 1 шт.
 - Часник 3 зуб.
 - Крохмаль кукурудзяний 20 гр.
 - Перець чорний мелений за смаком
 
Кроки
- Насамперед відваріть рис і остудіть його. Наріжте цибулю і обсмажте її до золотистого кольору.
 - Тим часом очистіть моркву і натріть її на середній тертці. Додайте до цибулі, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні до м’якості моркви.
 - Коли морква охолоне, додайте сіль, пропущений через прес часник, перець, крохмаль і рис. Перемішайте.
 - Сформуйте котлети, обваляйте їх в панірувальних сухарях і обсмажте на сковороді з двох сторін.
 
Спробуйте додати зелень або спеції за смаком в морквяні котлети з рисом. А якщо хочете більш дієтичний варіант, блюдо можна приготувати на пару або запекти в духовці.

