Ви яку випічку більше любите: солодку або солону? Якщо другу, то у “Зі Смаком” на цей випадок є просто-таки чарівний рецепт. Самса по ньому-захват і диво!
Надувати самсу (в буквальному сенсі) мало кому приходило в голову. Але якраз це ми і будемо робити. В результаті отримаємо півсферу або купол — ніби тісто саме так красиво піднялося. А ще дивіться в ролику, як зробити красиві фігурні защипи «мотузочок», завдяки яким з самси не витече ні краплі ароматного соку.
- Вода 200 мл.
- Сметана 20% 3 ст. л.
- Борошно пшеничне 450 гр.
- Курдючний жир 150 гр.
- Помідор 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Зіра за смаком
- Кунжут 1 ч. л.
- Молоко коров’яче 50 мл.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Яловичина 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чилі за смаком
- Коріандр за смаком
- Яєчний жовток 1 шт.
- У теплу воду додайте 1 ч.л. солі, влийте молоко, перемішайте. Додайте сметану, порціями всипте просіяне з розпушувачем борошно. Замісіть м’яке тісто, залиште на 15 хвилин.
- Приготуйте начинку. Змішайте рубану яловичину з курдючним жиром, подрібненою цибулею, помідорами і прянощами. Посоліть, перемішайте масу.
- На підпиленній борошном поверхні обімніть тісто. Розділіть його на 8 частин. Всі шматочки розкачайте в коржі однакового діаметру товщиною приблизно 2-3 мм.
- На однин корж викладіть кілька ложок начинки, накрийте другий коржем. З’єднайте краї, зробіть фігурні защипи, як показано в ролику. Залиште невеликий отвір, в який помістіть соломинку для напоїв. Надуйте самсу і відразу ж закріпіть край.
- Перекладіть вироби на деко, змастіть жовтком і посипте кунжутом. Випікайте самсу 50 хвилин при 180 градусах.
Дивує не тільки вид і соковитість готової випічки, але і незвичайна подача м’яса в тарілочці з тіста. Доповніть блюдо східним салатом з помідорів, червоної цибулі і кінзи, щоб відчути колорит в повній мірі. Приємного апетиту і не забудьте поділитися рецептом з друзями!