Сало в цибульному лушпинні – це пікантна закуска, яку можна швидко і просто приготувати в домашніх умовах. Сало виходить ніжним, самим смачним і за зовнішнім виглядом ні в чому не поступається копченого продукту. І отримати такий делікатес зовсім нескладно, якщо знати правильний рецепт засолювання.
Сало в цибулинні – простий рецепт
Пропонуємо дуже простий рецепт, завдяки якому можна швидко засолити сало в цибулинні. І незважаючи на те, що мінімальний набір продуктів, закуска виходить найсмачнішою і красивою.
Інгредієнти:
- 1,5 кг сала;
- 150 г солі;
- 1,2 л води;
- цибулиння;
- часник;
- лавровий лист;
- перець горошком.
Приготування:
- Цибульне лушпиння добре промиваємо теплою водою і половину викладаємо в каструлю або в чашу мультиварки.
- Зверху кладемо шматочки сала, слідом викладаємо лавровий лист, перець горошком і посипаємо сіллю.
- Потім закриваємо сало залишилася лушпинням і заливаємо все водою.
- Відправляємо в каструлю або на вогонь, закриваємо і варимо 20 хвилин, після кришку не відкриваємо, а залишаємо сало на добу.
- Через добу сало дістаємо, просушуємо, натираємо меленим перцем і часником.
- Обертаємо пергаментом або фольгою, кладемо в пакет і прибираємо в морозилку на 6-8 годин.
- Після сало дістаємо, залишаємо на 10-15 хвилин при кімнатній температурі, а потім нарізаємо і подаємо до столу.
Верхнє лушпиння для засолювання не використовуємо, так як вона просякнута запахом землі. Щоб надати готовому продукту більш інтенсивне забарвлення, лушпиння замочуємо в теплій воді на 1 годину.
Сало в лушпинні цибулі з часником
Сало і часник – чудове поєднання, яке дарує приголомшливий смак, при цьому пряний овоч дуже корисний. Тому зараз розповімо, як швидко засолити сало в цибулинні і тим самим отримати саму смачну закуску по простому рецептом.
Інгредієнти:
- 1 кг сала;
- 1 склянка солі;
- 2 л води;
- 2 жмені цибулиння;
- 2 головки часнику.
Приготування:
- Сало промиваємо і просушуємо.
- Зубчики часнику подрібнюємо на шматочки разом з лушпинням.
- У каструлю вливаємо воду, засипаємо сіль, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
- У киплячу воду відправляємо цибульне лушпиння, яку потрібно попередньо добре промити. Варимо лушпиння 10 хвилин.
- В отриманий розсіл опускаємо шматочки сала, слідом висипаємо нарізаний часник.
- Варимо сало під кришкою протягом 20-30 хвилин. Після вогонь відключаємо і залишаємо основний продукт в розсолі на 1-2 дні.
- Після його дістаємо, просушуємо і перед подачею кладемо в прохолодне місце на кілька годин.
Для засолювання краще купувати сало з великою кількістю м’ясних прожилок, можна навіть взяти грудинку. Так закуска вийде ще смачніше і буде нагадувати буженину.
Сало в цибулинні з рідким димом
Сало в цибулинні з рідким димом – це ще один рецепт, завдяки якому можна швидко отримати саму смачну закуску. За рахунок використання цибулиння сало набуває привабливий і апетитний зовнішній вигляд. А от рідкий дим надає готовому продукту вишуканий копчений присмак і аромат.
Інгредієнти:
- 600 г сала;
- 1 л води;
- 2 жмені цибулиння;
- 6 ст. ложок солі;
- 2 лаврових листки;
- 3 ст. л. рідкого диму;
- суміш перців за смаком;
- 3-4 зубчики часнику.
Приготування:
- У каструлю вливаємо воду, кладемо лаврові листочки, засипаємо добре промиту цибульне лушпиння і сіль.
- Ставимо каструлю на вогонь, доводимо її вміст до кипіння, варимо 5 хвилин, а потім розсіл вливаємо рідкий дим.
- Слідом закладаємо шматки сала і після повторного закипання варимо 10-15 хвилин. Вогонь вимикаємо і залишаємо до повного охолодження.
- Після сало дістаємо, просушуємо, натираємо спеціями і тертим часником.
- Потім перекладаємо в пакет, зав’язуємо і прибираємо на кілька годин у прохолодне місце.
- Після того як з сала вийде весь розсіл, його можна обернути фольгою або пергаментом і зберігати в морозилці.
Сало в цибулинні з чорносливом
Багатьом може здатися, що сало з чорносливом ну ніяк не поєднуються. Але спробуємо вас переконати і пропонуємо швидкий рецепт засолки сала в цибулинні з чорносливом. Закуска виходить найсмачнішою, пікантною, з нотками копчення.
Інгредієнти:
- 1 кг сала;
- 5 плодів чорносливу;
- 1 л води;
- 3-4 лаврових листа;
- 3 жмені цибулиння;
- 10 горошин чорного перцю;
- 2 ч. л. цукру;
- 200 г солі.
Приготування:
- У каструлю з водою відразу засипаємо великі жмені цибулиння, сіль з цукром і горошинами перцю. Також кладемо лавровий лист і чорнослив. Ставимо все на вогонь і чекаємо закипання.
- У киплячий розсіл закладаємо шматочки сала, бажано взяти з прожилками, і з моменту закипання варимо 30 хвилин. Після нагрівання вимикаємо, але сало не дістаємо, а залишаємо його в розсолі на 10-12 годин.
- Потім просоловше сало з розсолу витягаємо, обсушуємо паперовими рушниками, натираємо будь-якими спеціями, обертаємо фольгою і ставимо в морозилку.
- Підмороженому готовому продукту даємо трохи часу підтанути, а потім його можна нарізати і подавати до столу.
Якщо для засолювання використовується копчений чорнослив, то його потрібно вставити в розрізи сала. З спецій можна взяти свіжий або сушений часник, чорний перець, базилік або коріандр. Головне, не переборщити з прянощами, інакше можна перебити смак основного продукту.
Сало в цибулинні по-китайськи
Для всіх шанувальників китайської кухні пропонуємо незвичайний рецепт засолки сала. Щоб закуска вийшла дійсно смачною, варто вибрати продукт з м’ясними прожилками, і чим їх буде більше, тим краще.
Інгредієнти:
- 600 г сала;
- 2 палички кориці;
- 3 зубчики часнику;
- 1 перець чілі;
- імбир;
- 2 зірочки бадьяна;
- 10-12 бутонів гвоздики;
- 7 горошин запашного перцю;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. рисового оцту;
- 100 мл соєвого соусу;
- 1 жменю лушпиння цибулі.
Приготування:
- У каструлю кладемо сало, палички кориці, нарізаний прямо в лушпинні часник, перець чилі, який також можна нарізати на шматочки, і неочищений імбир, його не шкодуємо і ріжемо прямо в шкірці.
- Слідом додаємо зірочки анісу, гвоздику, запашний перець і цибулю, який розрізаємо на чотири частини.
- Тепер підсипаємо цукор, вливаємо рисовий або звичайний столовий оцет, соєвий соус і воду.
- Після засипаємо цибульне лушпиння і відправляємо все на вогонь. Після закипання варимо 1 годину, а потім остуджуємо сало прямо в розсолі.
- Готове і остигле сало просушуємо, натираємо часником, загорнути пергаментом і прибираємо в холодильник мінімум на 2 години.
При купівлі сала попросіть у продавця дозволу зняти пробу, так як продукт може виявитися старим, і закуска вийде несмачною. І краще віддати перевагу чистому салу, а грудинці. Вся справа в тому, що розсіл розм’якшує м’ясні волокна, і грудинка стає як звичайне сало, але тільки в 10 разів смачніше.
Сало в цибулинні з прянощами
Пропонуємо ще один рецепт приготування сала в цибулинні з прянощами. Закуска виходить смачною, ніжною і дуже ароматною.
Інгредієнти:
- 1 кг сала;
- 1 головка часнику;
- 2 жмені цибулиння;
- 200 г солі;
- 1,5 ч. л. води;
- 2 ч. л. цукру;
- 7 горошин зеленого перцю;
- 7 горошин чорного перцю;
- 8 горошин запашного перцю;
- 7 горошин білого перцю;
- 7 горошин червоного перцю;
- 10 лаврових листів.
Додатково:
- 1 ст. л. суміші перців;
- 2 ч. л. паприки.
Приготування:
- Цибульне лушпиння висипаємо в миску, заливаємо холодною водою, залишаємо на 15 хвилин, а потім добре промиваємо.
- Пересипаємо лушпиння в каструлю, вливаємо очищену воду і ставимо на вогонь.
- Після засипаємо цукор і сіль, слідом висипаємо всі горошини перцю і нарізані на шматочки зубчики часнику.
- Як тільки розсіл закипить, опускаємо сало і після повторного закипання варимо 15 хвилин, а якщо шматочки більш товсті, то 20 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності додаємо лаврові листочки, але через 5 хвилин їх прибираємо.
- Потім сало в розсолі залишаємо до охолодження, а потім знімаємо каструлю в холодильник на добу.
- Після закінчення часу сало дістаємо і просушуємо.
- У ступку висипаємо горошини перцю чорного, білого, зеленого і червоного. Перетираємо і перемішуємо з паприкою.
- Отриману суміш втираємо в сало. Обертаємо пергаментом і кладемо в морозилку. При ідеальній температурі від -5 до -10 °С сало може зберігатися від 6 місяців до 1 року.
- Для засолювання вибираємо сало свині жіночої статі, так як сало кнура має виражений запах сечовини, який ніякі спеції не допоможуть приглушити. Тому беремо з собою запальничку, шматочок шкурки ” підпалюємо, і якщо відчуваємо потужний запах сечовини, значить, це кнур.
Ось так просто і швидко можна засолити сало в цибулинні. Всі запропоновані рецепти не вимагає великого досвіду і майстерності. А щоб закуска вийшла найсмачнішою і красивою, обов’язково пробуємо сало перед покупкою, і для розсолу використовуємо як можна більше цибулиння.