Найсмачніше сало в цибулинні

Час приготування: 2 год 0 хв

Сало в цибульному лушпинні – це пікантна закуска, яку можна швидко і просто приготувати в домашніх умовах. Сало виходить ніжним, самим смачним і за зовнішнім виглядом ні в чому не поступається копченого продукту. І отримати такий делікатес зовсім нескладно, якщо знати правильний рецепт засолювання.

Сало в цибулинні – простий рецепт

Пропонуємо дуже простий рецепт, завдяки якому можна швидко засолити сало в цибулинні. І незважаючи на те, що мінімальний набір продуктів, закуска виходить найсмачнішою і красивою.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг сала;
  • 150 г солі;
  • 1,2 л води;
  • цибулиння;
  • часник;
  • лавровий лист;
  • перець горошком.

Приготування:

  • Цибульне лушпиння добре промиваємо теплою водою і половину викладаємо в каструлю або в чашу мультиварки.
  • Зверху кладемо шматочки сала, слідом викладаємо лавровий лист, перець горошком і посипаємо сіллю.

  • Потім закриваємо сало залишилася лушпинням і заливаємо все водою.

  • Відправляємо в каструлю або на вогонь, закриваємо і варимо 20 хвилин, після кришку не відкриваємо, а залишаємо сало на добу.
  • Через добу сало дістаємо, просушуємо, натираємо меленим перцем і часником.

  • Обертаємо пергаментом або фольгою, кладемо в пакет і прибираємо в морозилку на 6-8 годин.
  • Після сало дістаємо, залишаємо на 10-15 хвилин при кімнатній температурі, а потім нарізаємо і подаємо до столу.

Верхнє лушпиння для засолювання не використовуємо, так як вона просякнута запахом землі. Щоб надати готовому продукту більш інтенсивне забарвлення, лушпиння замочуємо в теплій воді на 1 годину.

Сало в лушпинні цибулі з часником

Сало і часник – чудове поєднання, яке дарує приголомшливий смак, при цьому пряний овоч дуже корисний. Тому зараз розповімо, як швидко засолити сало в цибулинні і тим самим отримати саму смачну закуску по простому рецептом.

Інгредієнти:

  • 1 кг сала;
  • 1 склянка солі;
  • 2 л води;
  • 2 жмені цибулиння;
  • 2 головки часнику.

Приготування:

  • Сало промиваємо і просушуємо.
  • Зубчики часнику подрібнюємо на шматочки разом з лушпинням.

  • У каструлю вливаємо воду, засипаємо сіль, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
  • У киплячу воду відправляємо цибульне лушпиння, яку потрібно попередньо добре промити. Варимо лушпиння 10 хвилин.

  • В отриманий розсіл опускаємо шматочки сала, слідом висипаємо нарізаний часник.
  • Варимо сало під кришкою протягом 20-30 хвилин. Після вогонь відключаємо і залишаємо основний продукт в розсолі на 1-2 дні.

  • Після його дістаємо, просушуємо і перед подачею кладемо в прохолодне місце на кілька годин.

Для засолювання краще купувати сало з великою кількістю м’ясних прожилок, можна навіть взяти грудинку. Так закуска вийде ще смачніше і буде нагадувати буженину.

Сало в цибулинні з рідким димом

Сало в цибулинні з рідким димом – це ще один рецепт, завдяки якому можна швидко отримати саму смачну закуску. За рахунок використання цибулиння сало набуває привабливий і апетитний зовнішній вигляд. А от рідкий дим надає готовому продукту вишуканий копчений присмак і аромат.

Інгредієнти:

  • 600 г сала;
  • 1 л води;
  • 2 жмені цибулиння;
  • 6 ст. ложок солі;
  • 2 лаврових листки;
  • 3 ст. л. рідкого диму;
  • суміш перців за смаком;
  • 3-4 зубчики часнику.

Приготування:

  • У каструлю вливаємо воду, кладемо лаврові листочки, засипаємо добре промиту цибульне лушпиння і сіль.

  • Ставимо каструлю на вогонь, доводимо її вміст до кипіння, варимо 5 хвилин, а потім розсіл вливаємо рідкий дим.
  • Слідом закладаємо шматки сала і після повторного закипання варимо 10-15 хвилин. Вогонь вимикаємо і залишаємо до повного охолодження.
  • Після сало дістаємо, просушуємо, натираємо спеціями і тертим часником.

  • Потім перекладаємо в пакет, зав’язуємо і прибираємо на кілька годин у прохолодне місце.
  • Після того як з сала вийде весь розсіл, його можна обернути фольгою або пергаментом і зберігати в морозилці.

Сало в цибулинні з чорносливом

Багатьом може здатися, що сало з чорносливом ну ніяк не поєднуються. Але спробуємо вас переконати і пропонуємо швидкий рецепт засолки сала в цибулинні з чорносливом. Закуска виходить найсмачнішою, пікантною, з нотками копчення.

Інгредієнти:

  • 1 кг сала;
  • 5 плодів чорносливу;
  • 1 л води;
  • 3-4 лаврових листа;
  • 3 жмені цибулиння;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 200 г солі.

Приготування:

  • У каструлю з водою відразу засипаємо великі жмені цибулиння, сіль з цукром і горошинами перцю. Також кладемо лавровий лист і чорнослив. Ставимо все на вогонь і чекаємо закипання.

  • У киплячий розсіл закладаємо шматочки сала, бажано взяти з прожилками, і з моменту закипання варимо 30 хвилин. Після нагрівання вимикаємо, але сало не дістаємо, а залишаємо його в розсолі на 10-12 годин.

  • Потім просоловше сало з розсолу витягаємо, обсушуємо паперовими рушниками, натираємо будь-якими спеціями, обертаємо фольгою і ставимо в морозилку.

  • Підмороженому готовому продукту даємо трохи часу підтанути, а потім його можна нарізати і подавати до столу.

Якщо для засолювання використовується копчений чорнослив, то його потрібно вставити в розрізи сала. З спецій можна взяти свіжий або сушений часник, чорний перець, базилік або коріандр. Головне, не переборщити з прянощами, інакше можна перебити смак основного продукту.

Сало в цибулинні по-китайськи

Для всіх шанувальників китайської кухні пропонуємо незвичайний рецепт засолки сала. Щоб закуска вийшла дійсно смачною, варто вибрати продукт з м’ясними прожилками, і чим їх буде більше, тим краще.

Інгредієнти:

  • 600 г сала;
  • 2 палички кориці;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 перець чілі;
  • імбир;
  • 2 зірочки бадьяна;
  • 10-12 бутонів гвоздики;
  • 7 горошин запашного перцю;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. рисового оцту;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 1 жменю лушпиння цибулі.

Приготування:

  • У каструлю кладемо сало, палички кориці, нарізаний прямо в лушпинні часник, перець чилі, який також можна нарізати на шматочки, і неочищений імбир, його не шкодуємо і ріжемо прямо в шкірці.

  • Слідом додаємо зірочки анісу, гвоздику, запашний перець і цибулю, який розрізаємо на чотири частини.
  • Тепер підсипаємо цукор, вливаємо рисовий або звичайний столовий оцет, соєвий соус і воду.
  • Після засипаємо цибульне лушпиння і відправляємо все на вогонь. Після закипання варимо 1 годину, а потім остуджуємо сало прямо в розсолі.
  • Готове і остигле сало просушуємо, натираємо часником, загорнути пергаментом і прибираємо в холодильник мінімум на 2 години.

При купівлі сала попросіть у продавця дозволу зняти пробу, так як продукт може виявитися старим, і закуска вийде несмачною. І краще віддати перевагу чистому салу, а грудинці. Вся справа в тому, що розсіл розм’якшує м’ясні волокна, і грудинка стає як звичайне сало, але тільки в 10 разів смачніше.

Сало в цибулинні з прянощами

Пропонуємо ще один рецепт приготування сала в цибулинні з прянощами. Закуска виходить смачною, ніжною і дуже ароматною.

Інгредієнти:

  • 1 кг сала;
  • 1 головка часнику;
  • 2 жмені цибулиння;
  • 200 г солі;
  • 1,5 ч. л. води;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 7 горошин зеленого перцю;
  • 7 горошин чорного перцю;
  • 8 горошин запашного перцю;
  • 7 горошин білого перцю;
  • 7 горошин червоного перцю;
  • 10 лаврових листів.

Додатково:

  • 1 ст. л. суміші перців;
  • 2 ч. л. паприки.

Приготування:

  1. Цибульне лушпиння висипаємо в миску, заливаємо холодною водою, залишаємо на 15 хвилин, а потім добре промиваємо.
  2. Пересипаємо лушпиння в каструлю, вливаємо очищену воду і ставимо на вогонь.
  3. Після засипаємо цукор і сіль, слідом висипаємо всі горошини перцю і нарізані на шматочки зубчики часнику.
  4. Як тільки розсіл закипить, опускаємо сало і після повторного закипання варимо 15 хвилин, а якщо шматочки більш товсті, то 20 хвилин.
  5. За 5 хвилин до готовності додаємо лаврові листочки, але через 5 хвилин їх прибираємо.
  6. Потім сало в розсолі залишаємо до охолодження, а потім знімаємо каструлю в холодильник на добу.
  7. Після закінчення часу сало дістаємо і просушуємо.
  8. У ступку висипаємо горошини перцю чорного, білого, зеленого і червоного. Перетираємо і перемішуємо з паприкою.
  9. Отриману суміш втираємо в сало. Обертаємо пергаментом і кладемо в морозилку. При ідеальній температурі від -5 до -10 °С сало може зберігатися від 6 місяців до 1 року.
  10. Для засолювання вибираємо сало свині жіночої статі, так як сало кнура має виражений запах сечовини, який ніякі спеції не допоможуть приглушити. Тому беремо з собою запальничку, шматочок шкурки ” підпалюємо, і якщо відчуваємо потужний запах сечовини, значить, це кнур.

Ось так просто і швидко можна засолити сало в цибулинні. Всі запропоновані рецепти не вимагає великого досвіду і майстерності. А щоб закуска вийшла найсмачнішою і красивою, обов’язково пробуємо сало перед покупкою, і для розсолу використовуємо як можна більше цибулиння.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь