Намазка на хліб із кабачків, що переросли

Намазка на хліб із кабачків – оригінальна закуска, для приготування якої використовують найпростіші продукти. Головний інгредієнт, який надає страві основного смаку – це, звичайно, кабачок, який тушкується з овочами. Завдяки вершковому сиру намазка набуває гладкої та густої консистенції і добре лягає на хліб. До речі, коли в холодильнику не виявляється цього інгредієнта, роблю цей рецепт із домашнім майонезом. Але, чесно кажучи, із сиром набагато смачніше.

Завдяки великій кількості овочів закуска виходить легкою і дуже апетитною, а часник надає певної пікантності. Намазка на хліб із кабачків чудово підходить як для сніданку, так і для перекусу нашвидкуруч. Частування настільки смачне, що хочеться (і можна!) їсти ложкою.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
15 хвДрук
  • Підготуйте овочі. Очистіть кабачки від шкірки та насіння, поріжте кубиками. Так само наріжте і цибулю. Моркву натріть на великій тертці.
  • Налийте на сковороду олію, розігрійте і пасеруйте цибулю до м’якості. Додайте натерту моркву та готуйте ще 5 хвилин. Нарешті відправте в сковороду кабачки і тушкуйте до готовності під кришкою. Наприкінці приготування посоліть і поперчіть овочеву суміш до смаку.
  • Охолоджені овочі покладіть у блендер, додайте вершковий сир і подрібніть до однорідності.

Намазка на хліб із кабачків виходить надзвичайно смачна. Знайти їй застосування не складає труднощів, тому в холодильнику вона не затримується. Ми в сім’ї її намазуємо і на крекери, і хлібці. Я найбільше люблю використовувати намазку з кабачків у лаваші чи тортильях. Спробуйте й ви!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь