Намазка на хліб із кабачків – оригінальна закуска, для приготування якої використовують найпростіші продукти. Головний інгредієнт, який надає страві основного смаку – це, звичайно, кабачок, який тушкується з овочами. Завдяки вершковому сиру намазка набуває гладкої та густої консистенції і добре лягає на хліб. До речі, коли в холодильнику не виявляється цього інгредієнта, роблю цей рецепт із домашнім майонезом. Але, чесно кажучи, із сиром набагато смачніше.
Завдяки великій кількості овочів закуска виходить легкою і дуже апетитною, а часник надає певної пікантності. Намазка на хліб із кабачків чудово підходить як для сніданку, так і для перекусу нашвидкуруч. Частування настільки смачне, що хочеться (і можна!) їсти ложкою.
- Кабачок 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Олія соняшникова за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вершковий сир 2 ст. л.
- Часник 3 зуб.
- Підготуйте овочі. Очистіть кабачки від шкірки та насіння, поріжте кубиками. Так само наріжте і цибулю. Моркву натріть на великій тертці.
- Налийте на сковороду олію, розігрійте і пасеруйте цибулю до м’якості. Додайте натерту моркву та готуйте ще 5 хвилин. Нарешті відправте в сковороду кабачки і тушкуйте до готовності під кришкою. Наприкінці приготування посоліть і поперчіть овочеву суміш до смаку.
- Охолоджені овочі покладіть у блендер, додайте вершковий сир і подрібніть до однорідності.
Намазка на хліб із кабачків виходить надзвичайно смачна. Знайти їй застосування не складає труднощів, тому в холодильнику вона не затримується. Ми в сім’ї її намазуємо і на крекери, і хлібці. Я найбільше люблю використовувати намазку з кабачків у лаваші чи тортильях. Спробуйте й ви!