Намазка з баклажанів являє собою приголомшливу закуску. Апетитне частування не тільки урізноманітнить повсякденне меню, а й прикрасить святкове гуляння. Ароматну намазку подають із хлібобулочними виробами або використовують самостійно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 3 шт.
- Томатний соус Пасата 120 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Оцет яблучний 6% 1 ст. л.
- Часник 2 зубці
- Рослинна олія 30 мл.
- Сіль за смаком
Кроки
- Готуємо продукти за списком.
- Миємо і витираємо насухо баклажани. Розколюємо баклажани вилкою і відправляємо в розпечену до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.
- Головку цибулі звільняємо від лушпиння і промиваємо. Дрібно рубаємо кубиком. Розігріваємо сковороду з олією. Закидаємо нарізку та пасеруємо до м’якого стану.
- До м’якої цибулі кладемо пасату. Томимо 3 хвилини при постійному перемішуванні на помірній температурі.
- Через вказаний час з духовки дістаємо м’які баклажани та обережно очищаємо від шкірки. Подрібнюємо м’якоть.
- Рубаний баклажан перекладаємо в сковороду. Гасимо 7-10 хвилин при помішуванні. Маса за цей час має загуснути.
- Вливаємо оцет. Солимо і перчимо. Додаємо цукровий пісок та подрібнений часник. Перемішуємо та прогріваємо пару хвилин. Вимикаємо нагрівання. Охолоджуємо закуску.
- До готової баклажанової намазки за бажанням додаємо подрібнену зелень.
- Подаємо частування з хлібом.
Смачного!