Намазка з баклажанів і томатного соусу

Намазка з баклажанів являє собою приголомшливу закуску. Апетитне частування не тільки урізноманітнить повсякденне меню, а й прикрасить святкове гуляння. Ароматну намазку подають із хлібобулочними виробами або використовують самостійно.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
60 хвДрук
  • Готуємо продукти за списком.
  • Миємо і витираємо насухо баклажани. Розколюємо баклажани вилкою і відправляємо в розпечену до 200 градусів духовку на 40-50 хвилин.
  • Головку цибулі звільняємо від лушпиння і промиваємо. Дрібно рубаємо кубиком. Розігріваємо сковороду з олією. Закидаємо нарізку та пасеруємо до м’якого стану.
  • До м’якої цибулі кладемо пасату. Томимо 3 хвилини при постійному перемішуванні на помірній температурі.
  • Через вказаний час з духовки дістаємо м’які баклажани та обережно очищаємо від шкірки. Подрібнюємо м’якоть.
  • Рубаний баклажан перекладаємо в сковороду. Гасимо 7-10 хвилин при помішуванні. Маса за цей час має загуснути.
  • Вливаємо оцет. Солимо і перчимо. Додаємо цукровий пісок та подрібнений часник. Перемішуємо та прогріваємо пару хвилин. Вимикаємо нагрівання. Охолоджуємо закуску.
  • До готової баклажанової намазки за бажанням додаємо подрібнену зелень.
  • Подаємо частування з хлібом.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь