Навариста юшка з щуки – максимально простий і апетитний спосіб нагодувати рідних та близьких. Якщо у вашій родині є рибалки, то, швидше за все, ви знаєте не один рецепт юшки. Я готую запашний суп часто, дуже вже сім’я любить рибу. Нескладна бюджетна їжа під силу навіть новачкам.
Інгредієнти
Порції: –+
- Щука хребет 500 гр.
- Картопля 3 шт.
- Морква 120 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Зелень за смаком
- Вода 1.7 л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Прованські трави 3 щіпки
- Перець чорний мелений 3 щіпки
- Сіль за смаком
- Перець запашний горошком 4 шт.
- Розмарин за смаком
- Шавлія за смаком
- Майоран за смаком
- Мускатний горіх за смаком
- Каррі за смаком
- Рослинна олія 3 ст. л.
Кроки
- Заморожену щуку дістаємо і даємо розтанути. Для наваристого бульйону відокремлюємо філе, залишивши на хребті частину м’яса. Філе нам не знадобиться. Хребет вичищаємо, обов’язково прибираємо чорну плівку. Розрізаємо хребет на кілька частин.
- Хребти поміщаємо у каструлю. Вливаємо очищену воду. Солимо. На розсуд кладемо прянощі. Насипаємо запашний горошок та листи лавра. Кип’ятимо на середньому вогні і прибираємо шумівкою піну. Продовжуємо варити, зменшивши нагрівання.
- Тим часом займемося овочевою нарізкою. Цибулю подрібнюємо, морквину нарізаємо брусочками або тремо на тертці.
- З картоплею чинимо так само. Метод нарізки вибираємо самостійно.
- Цибулю з морквою обсмажуємо на олії, періодично мішаємо, щоб овочі готувалися рівномірно.
- З готового бульйону витягаємо відварену рибу і відокремлюємо від кісток. Бульйон повертаємо на конфорку після проціджування разом із рибними шматочками. Чекаємо закипання, додаємо картоплю та обсмажування. Варимо 15 хвилин. Приправляємо спеціями за бажанням.
- Викладаємо рубану зелень і балансуємо за смаком. Дрібка каррі додасть золотистого кольору. Кип’ятимо і вимикаємо нагрівання. Зелень, як і прянощі, використовуємо до смаку. Кріп гармонійно поєднується з рибними стравами. Петрушка теж надає шикарного аромату.
- Залишаємо юшку настоятися, щоб спеції краще розкрилися.
Розливаємо апетитний суп за порціями і подаємо з підсушеним або свіжим хлібом на розсуд. Запрошуємо скуштувати дивовижну страву. Це дуже смачно! Смачного!