Якщо ви любите ніжні легкі десерти, пропонуємо рецепт панакоти зі сметани з желе, шоколадом і ягодами малини, які за бажанням можна замінити, наприклад, полуницею або вишнею.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сметана 30% 470 мл.
- Вершки 20% 230 мл.
- Молоко коров’яче 1.25 ст.
- Екстракт ванілі 1 ч. л.
- Желатин 21 гр.
- Цукор-пісок 1.25 ст.
- Какао 5 ст. л.
- Вода 1 ст.
- Малина за смаком
Кроки
- Готуємо шоколадний соус. Для цього засипаємо в каструлю половину желатину, какао і цукор. Перемішуємо їх віночком і заливаємо водою і молоком. Знову об’єднуємо компоненти. Ставимо каструлю на плиту. На середньому вогні поступово нагріваємо масу і перемішуємо до повного розчинення желатину. Вимикаємо плиту, якщо помічаємо перші ознаки кипіння рідини. Даємо масі охолонути 1 годину.
- Тепер займемося основою для десерту. В окрему каструлю заливаємо молоко, ваніль і другу половину желатину. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і постійно перемішуємо в процесі підігріву. Коли від молока піде пар, вимикаємо плиту. Даємо суміші час на охолодження.
- Заливаємо вершки в глибоку миску і збиваємо їх 1-2 хвилини до стану пишності на високій швидкості.
- Вершки поки прибираємо в сторону. Беремо ще одну глибоку ємність і викладаємо в неї сметану. Додаємо цукор і перемішуємо інгредієнти. Відправляємо в суміш збиті вершки і доводимо масу до однорідності міксером на невеликій швидкості. Все ще збиваючи масу, додаємо тепле молоко невеликими порціями. Перемішуємо мус вручну 30 секунд.
- Розкладаємо масу по формах або склянках. Ставимо в холодильник і даємо застигнути (не менше півгодини). Потім поливаємо застиглу вершкову масу шоколадним соусом, а зверху укладаємо ягоди. Ми залишаємо панакоту в холодильнику на 4-5 годин.
Приємного апетиту!