Новий салат Наречена з копченою куркою і плавленим сиром

Салат Наречена
Час приготування: 45 хв

Є безліч різних рецептів салат «Наречена», але класичний варіант — з копченою куркою і плавленим сиром. Виходить неймовірно смачний, ніжний, ситний. Кілька варіантів приготування з фото і покроковим описом далі.

Салат «наречена» з пекінською капустою

Ситне святкове меню обов’язково зробіть легкістю і свіжістю, яку можна отримати завдяки такому дивовижній страві. Салат з копченою куркою і плавленим сиром можна зробити ще більш ніжним і повітряним, додавши ароматною пекінської капусти.

Візьміть на замітку цей неймовірно смачний рецепт «Нареченої» з фото та покроковим описом.

Інгредієнти:

  • бульби картоплі – 3 шт.;
  • копчене куряче філе – 400 г;
  • яйця – 6 шт.;
  • капуста пекінська – 5 аркушів;
  • плавлений сир – 200 г;
  • цибуля-ріпка – 1 шт.;
  • майонез – 3-4 ст. л. (для заправки салату);
  • оцет 9 % – 1 ст. л.;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • вода (окріп) – 100 мл

Приготування:

  • Куряче м’ясо подрібнюємо на кубики. Викладаємо в окрему ємність і відставляємо в сторону.
  • Бульби картоплі відварюємо разом з шкіркою, варимо яйця. Даємо охолонути продуктам і очищаємо їх.
  • Листи капусти моєму і подрібнюємо тонкою соломкою, відрізаємо грубі частини аркуша. Всі продукти готуючи, залишаємо в окремих ємностях, салат буде викладатися шарами.

  • З яєць акуратно ножем зрізаємо тонкі смужки, це буде прикраса для салату у вигляді весільного віночка.

  • Цибулю-ріпку очищаємо, моєму і дрібно шаткуємо. Маринуємо овоч в оцті, змішаному з водою, цукром і сіллю приблизно 20 хвилин. Потім воду зливаємо, цибулю віджимаємо.
  • Бульби картоплі натираємо на тертці.
  • Відокремлюємо білки від жовтків і так само, як і картоплю тремо їх окремо.

  • Готуємо красиве плоске блюдо і два формувальних кільця (одне велике, друге маленьке, яке будемо ставити в центр). Встановлюємо конструкцію і починаємо формувати шари, промазуючи їх майонезом.
  • Перший шар – картопля.
  • За картоплею – подрібнене куряче м’ясо.

  • Наступний – маринована цибуля. Майонез на цей шар не потрібен.
  • Четвертий шар – жовтки.
  • На жовтки викладаємо пекінську капусту.
  • Шостий шар – плавлений сирок.
  • Завершальний шар – яєчний білок. Майонез не потрібен.

  • Акуратно знімаємо формувальні кільця і приступаємо до окраси цього ніжного салату. Із залишених пластинок білків робимо квіточки. Кожну смужку скручуємо в спіраль і ставимо зверху страви в хаотичному порядку. У центр кожної спіральки викладаємо вирізані з червоного болгарського перцю маленькі кружечки. Між квіточками прикрашаємо гілочками свіжого кропу.
  • Салат буде готовий через 2-3 години після приготування. Рецепт з фото «Нареченої» з копченою куркою і плавленим сиром простий, страва має неймовірно гарний зовнішній вигляд. Головне — дотриматися описані покрокові дії.

Салат «Наречена» з волоськими горіхами і кукурудзою

Називається страва так із-за свого зовнішнього вигляду, стандартно в кожному рецепті верхній шар — з яєчних білків, чому він виходить білим і пухким, як фата нареченої. Покроковий опис з фото підкаже, як правильно викласти шари і приготувати неймовірно ніжне святкове блюдо.

Салат «Наречена» з копченою куркою і плавленим сиром виходить дуже смачним, його можна подавати як на кожен день, так і на святковий стіл.

Інгредієнти:

  • капуста пекінська або білокачанна) – 200 г;
  • філе куряче (відварне) – 250 г;
  • волоські горіхи (подрібнені) – 3 ст. л.;
  • цибуля-ріпка – 1 шт.;
  • солоні огірки – 2 шт.;
  • кукурудза консервована – 4 ст. л.;
  • яйця – 3 шт.;
  • сир твердих сортів – 70 г;
  • майонез високої жирності – 70 г;
  • крем-сир філадельфія – 70 г;
  • мигдальні пелюстки або горішки – 1/4 склянки.

Приготування:

  • Відразу зробимо заправку. Для цього змішуємо майонез і філадельфію в рівних пропорціях.
  • Куряче філе попередньо злегка відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. У бульйон додаємо лавровий лист і чорний перець горошком.

  • Капусту шаткуємо тонкою соломкою, а потім ще раз перерізаєм капустяну соломку поперек.
  • Лук очищаємо, моєму і дрібно нарізаємо ножем. Маринуємо його в оцті, змішаному з водою (1:1), додаємо цукор і сіль. Залишаємо маринуватися приблизно на 10-15 хвилин. Потім рідину зливаємо, а цибулю добре віджимаємо. Додаємо його в миску з нашаткованої капусти, наливаємо трохи заправки і перемішуємо.
  • Філе курки нарізаємо невеликими шматочками або поділяємо його по волокнах соломкою.

  • Подрібнені волоські горіхи обсмажуємо на сухій сковорідці до рум’яного кольору. Остуджуємо їх і змішати з нарізаним курячим м’ясом. Заправляємо соусом і знову перемішуємо.
  • Солоні огірки подрібнюємо кубиками і відкидаємо їх на друшляк, даємо трохи постояти, щоб стекла рідина.

  • Яйця відварюємо круто, охолодити, очистити і відокремлюємо білки від жовтків.
  • Сир тремо на тертці з дрібним перетином. Залишаємо його в окремій мисці.
  • З кукурудзи зливаємо сік.
  • Починаємо формувати салат. Нижнім шаром піде м’ясо курки. Розрівнюємо і зверху трохи поливаємо ще заправкою.

  • Нижній шар трохи присипаємо тертим сиром (1/3 частина).

  • Наступним шаром викладаємо кукурудзу. Зверху поливаємо заправкою.

  • Далі викладаємо рівним шаром огірки без заправки.

  • На огірки йде шар капусти, перемішаний з цибулею і заправкою. Поливаємо цей шар ще заправкою, розрівнюємо.

  • Натираємо на тертці жовтки і ними посипаємо салат. Знову трохи заправки.

  • Наступний шар – залишився сир.
  • Останній штрих – це терті яєчні білки.

  • Навколо салат посипаємо мигдальними горішками або пелюстками. Прикрашаємо зеленню.
  • Неймовірно ніжний, соковитий і ароматний салат прикрасить будь-який святковий стіл.

Салат «Наречена» з яблуками

Салат «Наречена» можна приготувати для різноманітності дієтичного меню. Стандартно це блюдо готується з копченою куркою і плавленим сиром, але щоб знизити калорійність, можна відмовитися від м’яса і додати до складу яблука, краще взяти кисло-солодкого сорту. Пропонуємо рецепт з фото і покроковим описом легкої низькокалорійної страви.

В якості заправки будемо використовувати сметанний соус, а чорнослив і волоські горіхи, що йдуть у складі, наповнять блюдо поживними речовинами і корисними мікроелементами.

Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкого сорту – 3 шт.;
  • плавлений сирок – 3 шт. по 100 г;
  • чорнослив – 50 г;
  • цибуля-ріпка – 1 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • волоські горіхи (очищені) – 50 г;
  • лимон – 1/2 шт.

Інгредієнти для заправки:

  • сметана низької жирності – 5-7 ст. л.;
  • гірчиця – 3 ч. л.;
  • курячі жовтки (сирі) – 2 шт.;
  • лимон – 1/2 шт.;
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:

  • Яйця відварюємо круто, заливаємо холодною водою і залишаємо остигати.

  • Чорнослив промиваємо водою, потім заливаємо продукт теплою водою і залишаємо його в спокої на 10 хвилин. Далі зливаємо воду, а чорнослив викладаємо на паперовий рушник, просушуємо. Після нарізаємо його невеликими шматочками.
  • Цибулю-ріпку очищаємо, моєму, подрібнюємо ножем. Викладаємо овоч в глибоку ємність, заливаємо оцтом, змішаним з водою в пропорції 1:1, додаємо сіль і цукор за смаком. Залишаємо цибулю маринуватися приблизно на 20 хвилин. Зливаємо маринад, а цибулю добре віджимаємо.

  • Вершковий сир попередньо відправляємо в морозилку на 20 хвилин, за цей час він стане твердіше, з ним легко працювати. Трьом 2 сирка на тертці. Один поки залишаємо, він піде для прикраси салату.

  • Яблука миємо та очищаємо від шкірки. Натираємо їх на тертці. Трохи збризкуємо лимонним соком, щоб фрукт не потемнів.

  • Сметану збиваємо з сіллю, перцем (за смаком), вливаємо гірчицю. Всі компоненти ретельно змішуємо.

  • Яйця очищаємо, відокремлюємо у двох яєць білок від жовтка. Натираємо їх окремо на тертці. Терті жовтки додаємо в ємність до соусу.

  • Лимон миємо й розрізаємо на 2 половинки. З половини цитруса видавлюємо сік і вливаємо його через сито до заправки. Знову все добре перемішуємо. Пробуємо на смак і при необхідності додаємо сіль і чорний перець.

Тепер підходить чергу формувати шари салату. Кожен шар змащуємо заправкою, що настоялася:

  1. Перший шар – натерті на тертці яйця.
  2. Другий шар – маринована цибуля-ріпка.
  3. Третій шар – тертий плавлений сирок.
  4. Четвертий – чорнослив.
  5. П’ятий шар – терті яблука.
  6. Шостий шар – натертий на дрібній тертці вершковий сирок, який ми залишили для прикраси. Цей шар сметанним соусом змащувати не потрібно.
  7. Сьомий – подрібнені волоські горіхи.

Відправляємо готовий салат в холодильник на годину просочитися. Перед подачею до столу прикрашаємо свіжою зеленню.

Легкий, ніжний і в той же час поживний салат «Наречена» з плавленим сиром і яблуками можна вживати навіть тим, хто дотримується правильного дієтичного харчування. Копчену курку можна зовсім прибрати зі складу (як це зробили ми) або замінити її вареним курячим філе. Рецепт з фото і покроковим описом відмінно передає кулінарний настрій і дає стимул приготувати це неймовірно смачне ласощі.

Салат «Наречена» з морквою і буряком

Пропонуємо ще один простий і дуже смачний рецепт салату «Наречена» з плавленим сиром, морквою і буряком. Його можна приготувати на будь-яке свято або просто порадувати домочадців в будній день. З фото і покроковим описом страву легко готується всього за півгодини. У цій варіації салату відмовимося від копченої курки і зробимо акцент на овочах. Результат здивує своїм ніжним смаком.

Інгредієнти:

  • цибуля-ріпка – 2 шт.;
  • бульби картоплі – 4 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • буряк – 2 шт.;
  • плавлений сирок – 300 г;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • соняшникова олія – 1 ст. л. (для обжарювання);
  • майонез – 3-4 ст. л. (для заправки салату).

Приготування:

  • Першим ділом готуємо овочі. Добре їх миємо від бруду і ставимо варитися неочищеними. Варимо до повної готовності, потім охолоджуємо.

  • Ставимо варитися яйця круто. Заливаємо холодною водою, остуджуємо.

  • Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, моєму і подрібнюємо ножем. Обсмажуємо його на сковороді з додаванням соняшникової олії. Смажимо до появи рум’яного кольору, не забуваємо постійно помішувати, щоб цибуля не пригорів.

  • Остиглі овочі очищаємо і натираємо окремо на тертці з великим перетином. Те саме робимо і з яйцями.

  • Тепер будемо формувати шари салату. Кожен промазуємо майонезом, крім шару з смаженою цибулею.
  • Нижнім шаром викладаємо картоплю.

  • Зверху картоплі викладаємо рівним шаром обсмажену цибулю (1/3 частина).
  • Слідом піде моркву.
  • На моркву знову викладаємо смажену цибулю (1/3 частина).

  • Наступний шар – буряк.
  • Смажену цибулю.
  • Потім йде тертий плавлений сирок. Використовуємо дрібний розтин.
  • І останній шар – натерті на тертці яйця.

Салат прикрашаємо свіжою петрушкою або кропом, даємо настоятися кілька годин. Дивовижно повітряний, ароматний, ніжний і смачний салат можна подавати до столу.

Салат «Наречена» з копченою куркою, плавленим сиром і маринованою цибулею вже давно стоїть нарівні з оселедцем під шубою і олів’є. Ми часто доповнюємо святкове меню простими, але дуже смачними салатами, ось саме такий варіант прекрасно підійде до будь-якого застілля. Рецепти страв без затій стають усіма улюбленими із-за своєї доступності і смаку.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь