Прийшов час заготовок на зиму! У самий розпал сезону свіжих літніх овочів втрачати час не можна. Пропоную вам спробувати в цьому році огірки по-корейськи на зиму — в міру пікантну хрустку закуску. Повірте, взимку ви її як знайдете!
Ніяких труднощів з приготуванням огірків по-корейськи з морквою не виникає. З зимовим салатом впорається навіть початківець кулінар, який ніколи не доторкався до заготовок. До речі, для закуски можна використовувати навіть злегка підсохлі огірки. Просто очистіть їх від насіння і зріжте шкірку.
- Огірок 2 кг.
- Часник 1 шт.
- Сіль 50 гр.
- Олія соняшникова 100 мл.
- Морква 500 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Приправа для моркви по-корейски 20 гр.
- Промийте і наріжте огірки довільно: товстою соломкою, кружками або брусочками.
- Очистіть і натріть моркву на тертці для корейської моркви. Якщо у вас такої немає, використовуйте звичайну велику тертку. Злегка присоліть моркву.
- Очистіть і пропустіть через прес часник. Додайте до нього сіль, цукор і приправу для моркви по-корейськи. Влийте столовий оцет 9 % і олію, добре перемішайте.
- Змішайте огірки з морквою і залийте овочі маринадом. Знову добре перемішайте, накрийте і залиште на 1,5–2 години для виділення соку. Тим часом підготуйте банки і кришки.
- Поставте огірки з морквою на вогонь, доведіть до кипіння і варіть ще 15 хвилин, періодично помішуючи. Огірки повинні поміняти колір.
- Гарячий салат акуратно перекладіть в банки і залийте маринадом. Закрийте банки кришками і остудіть їх в перевернутому вигляді під рушником.
Якщо у вас під рукою не виявилося приправи для корейської моркви, ви можете приготувати її самостійно. Для цього змішайте коріандр, червоний гострий перець і паприку. Кількість часнику регулюйте на свій смак. Раптом ви любите екстремально пекучі салати!