Огірки в літрових банках у власному соку, або по-іншому «огірки в огірках», є рідкісним варіантом заготовки цього овоча, але він дозволяє максимально зберегти його аромат, хрусткий смак і всі корисні властивості, а літрові банки дуже зручні для консервації. Згідно з цим рецептом огірки солимо холодним способом, що просто і швидко, особливо при великому обсязі заготовки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок великий 500 гр.
- Огірок малий 500 гр.
- Сіль 1 ст. л.
- Насіння кропу ½ ч. л.
- Часник 6 зубців
Кроки
- Огірки для заготовки добре промити під проточною водою і серветкою прибрати зайву вологу, що зменшить процес бродіння. Будь-яким способом простерилізувати літрові банки.
- Великі огірки подрібнити за допомогою великої терки або будь-якого кухонного гаджета. Цю масу перекласти в окремий посуд, насипати сіль з насінням кропу і додати дрібно нарізаний часник. Потім все добре перемішати і залишити на деякий час, щоб огірки дали свій сік.
- У підготовлені банки покласти частину огіркової маси і вертикально укласти шар маленьких огірків.
- Потім поверх їх покласти ще ложку маси і укласти інші огірки. Поверх огірків викласти решту масу і ложкою її трохи утрамбувати, щоб не залишилося повітря. Заповнити банки до самого верху.
- Банки закрити щільними і чистими пластиковими кришками і їх відразу перенести в холодне місце, підвал або холодильник.
Вже через один місяць огірки добре просоляться і їх можна подавати до столу. Вдалих і смачних заготовок!