Варіант маринування огірків з часником у власному соку може бути знахідкою для будь-якої господині, адже він має багато плюсів: швидке і просте приготування, можливість використовувати некондиційні огірки, відмінний смак заготовки, виняток оцту і стерилізації, і відмінне зберігання, тільки в холоді. Основним ароматизуючим інгредієнтом засолювальної заливки буде часник, а набір зелені можна підібрати на свій смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 700 гр.
- Кріп парасольки 2 шт.
- Хрін листя 1 шт.
- Перець духмяний горошок 4 шт.
- Гострий перець 1 стручок
- Для огіркової заливки:
- Огірок 1 кг.
- Сіль 2 ст. л.
- Часник 10 зубців
Кроки
- Насамперед підготувати, згідно з рецептом, огірки і набір прянощів. Огірки добре промити під проточною водою і у плодів видалити кінчики. Очистити від лушпиння часник. Зелень обполоснути холодною водою. Будь-яким способом простерилізувати банки і кришки.
- Некондиційні огірки очистити від шкірки, якщо вона щільна, і подрібнити їх на дрібній тертці або за допомогою гаджетів. Цю масу перекласти в окремий посуд, додати дрібно нарубані часник і стручок гострого перцю і насипати дві ложки солі. Кількість її зменшувати не слід, так як огірки можуть прокиснути. Потім масу добре перемішати і залишити на 15 хвилин.
- У підготовлені банки покласти горошки перцю, набір засолювальний зелені і по три ложки огіркової маси.
- Потім в банки красиво і компактно укласти огірки і покрити їх рештою огіркової масою, заповнюючи банки до самого верху і видаляючи залишки повітря.
- Інгредієнти в банках для запобігання цвілі покрити листами хрону.
- Далі банки щільно закрити металевими кришками, хоча можна використовувати і щільні капронові кришки.
- Огірки з часником у власному соку відразу поставити на зберігання або в холодильник, або в холодний підвал.
Огірки через 4 дні матимуть смак малосольних огірків, а повністю просоляться тільки через місяць. Огіркова маса від цієї заготовки відмінно підійде до розсольнику або соусу. Смачних і вдалих заготовок!