Олександрійське тісто має дуже просту і зручну технологію приготування. Паски виходять ідеальними: м’якими, рум’яними і ароматними. Рецепт приготування Олександрійського тіста розписаний по кроках.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 1.5 кг.
- Цукор-пісок ½ кг.
- Молоко коров’яче ½ л.
- Куряче яйце 6 шт.
- Дріжджі сухі 15 гр.
- Родзинки 150 гр.
- Масло вершкове 300 гр.
- Цукор ванільний 20 гр.
Кроки
- Для початку необхідно приготувати опару. У миску розбийте яйця, викладіть розм’якшене вершкове масло, додайте цукор і добре перемішайте інгредієнти. У тепле молоко додайте дріжджі, перемішайте і додайте отриману масу до збитих яєць, змішайте. Миску з опарою накрийте рушником і залиште на 10-12 годин в теплому місці.
- Після цього додайте в опару просіяне борошно і ванільний цукор. Замісіть однорідне тісто, залиште його на 2 години на расстойку в теплому місці.
- Потім додайте родзинки, перемішайте.
- Тісто розкладіть по змазаним маслом формам, залиште їх на 20-30 хвилин.
- Випікайте паски при 180-190 градусах 50-60 хвилин. Повністю остудіть готові паски, прикрасьте глазур’ю і кондитерським посипанням.
Приємного апетиту!