Олександрійське тісто для паски на сухих дріжджах

Олександрійське тісто для паски на сухих дріжджах

Олександрійське тісто має дуже просту і зручну технологію приготування. Паски виходять ідеальними: м’якими, рум’яними і ароматними. Рецепт приготування Олександрійського тіста розписаний по кроках.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
16 год 30 хвДрук
  • Для початку необхідно приготувати опару. У миску розбийте яйця, викладіть розм’якшене вершкове масло, додайте цукор і добре перемішайте інгредієнти. У тепле молоко додайте дріжджі, перемішайте і додайте отриману масу до збитих яєць, змішайте. Миску з опарою накрийте рушником і залиште на 10-12 годин в теплому місці.
  • Після цього додайте в опару просіяне борошно і ванільний цукор. Замісіть однорідне тісто, залиште його на 2 години на расстойку в теплому місці.
  • Потім додайте родзинки, перемішайте.
  • Тісто розкладіть по змазаним маслом формам, залиште їх на 20-30 хвилин.
  • Випікайте паски при 180-190 градусах 50-60 хвилин. Повністю остудіть готові паски, прикрасьте глазур’ю і кондитерським посипанням.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь