У кожної господині є свій улюблений рецепт паски і часто це Олександрійське тісто. Завдяки замісу тіста в два етапи воно добре піднімається і м’якуш виходить дуже м’яким і легким.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Цукор-пісок ½ кг.
- Масло вершкове 250 гр.
- Дріжджі пресовані 75 гр.
- Куряче яйце 5 шт.
- Жовтки яєчні 2 шт.
- Борошно пшеничне 1 кг.
- Сіль ½ ч. л.
- Коньяк 1 ст. л.
- Ванілін 2 гр.
- Родзинки 125 гр.
Кроки
- У теплому молоці розведіть дріжджі. Яйця, жовтки і цукор збийте міксером. Потім змішайте яєчну і дріжджову масу з розм’якшеним вершковим маслом. Опару залиште в теплому місці на 10-12 годин. Через належний час додайте сіль, ванілін, коньяк і просіяне борошно. Замісити однорідне тісто.
- Після замісу поставте тісто на расстойку на 2 години.
- Потім додайте в тісто родзинки, перемішайте.
- Форми для випічки на 1/3 об’єму наповніть тістом і залиште ще на 30-60 хвилин, щоб тісто підросло.
- Випікайте паски в духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Випічку повністю остудіть, прикрасьте і подавайте на святковий стіл.
Приємного апетиту!