Олександрійське тісто для пасок в хлібопічці на 500 мл молока

У кожної господині є свій улюблений рецепт паски і часто це Олександрійське тісто. Завдяки замісу тіста в два етапи воно добре піднімається і м’якуш виходить дуже м’яким і легким.

Інгредієнти
Порції: +16
Кроки
16 год 30 хвДрук
  • У теплому молоці розведіть дріжджі. Яйця, жовтки і цукор збийте міксером. Потім змішайте яєчну і дріжджову масу з розм’якшеним вершковим маслом. Опару залиште в теплому місці на 10-12 годин. Через належний час додайте сіль, ванілін, коньяк і просіяне борошно. Замісити однорідне тісто.
  • Після замісу поставте тісто на расстойку на 2 години.
  • Потім додайте в тісто родзинки, перемішайте.
  • Форми для випічки на 1/3 об’єму наповніть тістом і залиште ще на 30-60 хвилин, щоб тісто підросло.
  • Випікайте паски в духовці при 180 градусах 30-40 хвилин. Випічку повністю остудіть, прикрасьте і подавайте на святковий стіл.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь