Парміджана — італійське блюдо, яке готується з баклажанів з пряним томатним соусом і великою кількістю сиру. Якщо вам не подобаються синенькі, ця смакота зможе це змінити. Адже парміджана з баклажанами має приголомшливий аромат, який змусить її спробувати. А вже на одній вилочці зупинитися у вас не вийде.
Для тих, хто не шанує сильно калорійну їжу, рекомендуємо приготувати це італійське блюдо, попередньо не обсмажуючи баклажани. Головний інгредієнт слід запекти, і тільки потім його варто додавати в блюдо. В результаті воно вийде не настільки шкідливим для фігури, зате залишиться таким же смачним!
Парміджана з баклажанами: як приготувати соус
Шари овочів і сиру необхідно промазати томатним соусом. Ви його можете приготувати самостійно, купивши трохи помідорів, базиліка і часнику. Також у вас є можливість придбати соус вже розфасованим по банках в магазині. Вирішувати вам!
- Баклажан 4 шт.
- Помідор 6 шт.
- Сир Моцарелла 150 гр.
- Олія оливкова за смаком
- Базилік свіжий за смаком
- Сир Пармезан 15 гр.
- Часник 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Гарненько моєму баклажани. Обсушуємо їх і нарізаємо тонкими скибочками. Присаливаем, складаємо їх стопкою і залишаємо на 15 хвилин.
- Потім зливаємо з овочів сік, що виділився, злегка їх віджимаємо і викладаємо на решітку. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
- Миємо помідори. Нарізаємо дрібними кубиками 4 томата і викладаємо їх на сковороду. Додаємо оливкову олію. Пропускаємо через прес часник. Всипаємо його до помідорів. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо.
- Після закипання зменшуємо вогонь і готуємо томати ще 15 хвилин. Потім рубаємо листя базиліка і додаємо їх в сковороду. Гарненько все перемішуємо.
- Решта помідорів нарізаємо кружечками, моцарелу — невеликими скибочками. Натираємо на дрібній тертці пармезан.
- У форму для запікання вливаємо трохи томатного соусу і рівномірно його розподіляємо. Після цього викладаємо шар з баклажанів.
- Зверху поміщаємо помідори, нарізані кружальцями. Присипаємо злегка пармезаном. Потім знову додаємо томатний соус, що залишився і рівняємо його, використовуючи кулінарну лопатку або ложку.
- Висипаємо весь пармезан, рівномірно розподіляючи. Викладаємо кружечки помідорів. Зверху поміщаємо скибочки моцарели.
- Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Це італійське блюдо шалено смачне як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Поки сезон овочів не закінчився, запечіть баклажани даними способом і потім поділіться з нами своїми враженнями!