Паштет зі свинячої печінки з цибулею та морквою виходить дуже яскравим за смаком та неймовірно апетитним. Намазуйте його на хліб та доповнюйте ароматною зеленню. Можна подавати як перекушування або як святкову закуску. Обов’язково беріть на замітку кулінарну ідею!
Інгредієнти
- Свиняча печінка 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Морква 100 гр.
- Яблуко 70 гр.
- Часник 2 зубчики
- Куряче яйце 1 шт.
- Гірчиця дижонська 1 ст.л.
- Спеції та Приправи за смаком
- Рослинна олія 2 ст.л.
- Вода 50 мл.
- Лист лавровий 1 шт.
- Петрушка 10 гр.
- Сіль до смаку.
- Порції – 500 гр.
Кроки
- Свинячу печінку добре промиваємо, очищаємо від плівок. Після цього відварюємо її до готовності в підсоленій воді з лавровим листком і стеблами петрушки. Приблизно на це піде 15 хвилин.
- Подрібнюємо цибулю, натираємо на великій тертці моркву. Викладаємо овочі в сковороду.
- Викладаємо сюди шматочки очищеного яблука. Вливаємо олію і трохи води – близько 50 мл. Тушимо до м’якості на помірному вогні.
- Через 10 хвилин гасіння викладаємо до овочів шматочки відвареної свинячої печінки.
- В кінці додаємо подрібнений часник для аромату.
- Перекладаємо заготівлю в чашу блендера. Сюди ж відправляємо сіль, спеції, дижонську гірчицю та відварене куряче яйце.
- Перемелюємо продукти до отримання ніжної однорідної маси.
Паштет із свинячої печінки з цибулею та морквою готовий. Скоріше спробуйте!