Пастичо ді різо

Пастичо ді різо (Pasticcio di Riso allá moda di Cavour) – італійська запіканка, виготовлена ​​з рису.  Камілло Бенсо, перший прем’єр-міністр Італії, граф Кавур, дуже любив рис, приготовлений із вершковим маслом та пармезаном, запечений у духовці з помідором та омлетом. Звідси й приставка до назви пастиччо ді різо – алла мода ді Кавур (alla moda di Cavour).

Граф Кавур дуже любив супроводжувати пастиччо ді різо вином Бароло.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
45 хвДрук
  • Подрібнити цибулю та обсмажити в каструлі з товстим дном на оливковій олії.
  • Додати промитий рис, перемішати, обсмажити протягом 1-2 хвилин.
  • Додати вино. Тушкувати рис, поки випарується вино. Потім додати гарячої води, томатну пасту та сіль за смаком. Накрити кришкою та варити до готовності. Краще додавати воду частинами в міру потреби.
  • Коли рис буде готовий, покласти в нього вершкове масло та жменю тертого пармезану. Добре перемішати.
  • Збити виделкою або віночком 2 яйця, додати жменю натертого пармезану, сіль та чорний перець до смаку. Італійці завжди додають до омлету пармезан. З ним виходить смачніше.
  • Вилити на розігріту та змащену оливковою олією сковороду суміш і приготувати омлет. Розмір сковороди має бути таким, щоб омлет вийшов як тоненький млинець.
  • Помідор нарізати кубиками і кілька хвилин згасити в сковороді з оливковою олією.
  • Викласти готовий рис у форму, змащену оливковою олією. Зверху покласти помідори. Омлет нарізати на смужки, як тальятелле, і викласти поверх помідорів. Зверху присипати трохи пармезаном.
  • Розігріти духовку до 200 С і випікати пастиччо ді різо протягом 10-15 хвилин.
  • Коли пастиччо ді ризо буде готове, дістати з духовки і збризкати оливковою олією.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь