Пастичо ді різо (Pasticcio di Riso allá moda di Cavour) – італійська запіканка, виготовлена з рису. Камілло Бенсо, перший прем’єр-міністр Італії, граф Кавур, дуже любив рис, приготовлений із вершковим маслом та пармезаном, запечений у духовці з помідором та омлетом. Звідси й приставка до назви пастиччо ді різо – алла мода ді Кавур (alla moda di Cavour).
Граф Кавур дуже любив супроводжувати пастиччо ді різо вином Бароло.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 210-220 гр.
- Помідор 1 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Масло вершкове 30 гр.
- Сир Пармезан (тертий) 2 жмені
- Томатна паста 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Біле вино 2-3 ст. л.
- Олія оливкова 2-3 ст. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Подрібнити цибулю та обсмажити в каструлі з товстим дном на оливковій олії.
- Додати промитий рис, перемішати, обсмажити протягом 1-2 хвилин.
- Додати вино. Тушкувати рис, поки випарується вино. Потім додати гарячої води, томатну пасту та сіль за смаком. Накрити кришкою та варити до готовності. Краще додавати воду частинами в міру потреби.
- Коли рис буде готовий, покласти в нього вершкове масло та жменю тертого пармезану. Добре перемішати.
- Збити виделкою або віночком 2 яйця, додати жменю натертого пармезану, сіль та чорний перець до смаку. Італійці завжди додають до омлету пармезан. З ним виходить смачніше.
- Вилити на розігріту та змащену оливковою олією сковороду суміш і приготувати омлет. Розмір сковороди має бути таким, щоб омлет вийшов як тоненький млинець.
- Помідор нарізати кубиками і кілька хвилин згасити в сковороді з оливковою олією.
- Викласти готовий рис у форму, змащену оливковою олією. Зверху покласти помідори. Омлет нарізати на смужки, як тальятелле, і викласти поверх помідорів. Зверху присипати трохи пармезаном.
- Розігріти духовку до 200 С і випікати пастиччо ді різо протягом 10-15 хвилин.
- Коли пастиччо ді ризо буде готове, дістати з духовки і збризкати оливковою олією.