Працювати з печінкою — справа непроста. Щоб зробити цей делікатний продукт ідеальним за текстурою і смаком, слід оволодіти деякими хитрощами. Або ж знати рецепт, за яким яловича печінка виходить найкраще. Для мене такий — печінка по-французьки.
Багато знайомих мені любителі м’яса по-французьки деякий час скептично ставилися до цієї страви. Але коли вони спробували печінку по-французьки, відразу ж прикусили язик. Печінка виходить настільки ніжною і м’якою, що її навіть жувати не потрібно. Пробуйте!
- Яловича печінка 600 гр.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Куряче яйце 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Сметана 20% 1-2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Яловичу печінку підморозьте. У такому вигляді її буде зручніше нарізати. Зчистіть плівку. Печінку наріжте скибочками товщиною близько 1 сантиметра.
- Зробіть заготовки на паніровку. Борошно змішайте з сіллю і меленим перцем. В окремій мисці збийте яйця з дрібкою солі. Печінку спочатку обваляйте в сухій суміші, а потім мокніть в яйця.
- Обсмажте запаніровані шматочки печінки в розігрітій олії. Кожен готуйте буквально по хвилині з обох сторін. На них повинна лише утворитися скоринка.
- Цибулю очистіть, наріжте тонкими півкільцями. Обсмажте її в олії до прозорості. Потім пересипте до цибулі моркву, натерту на крупній тертці. Готуйте овочі помішуючи до м’якості.
- Через хвилини 3 перемістіть овочі на тарілку. Посоліть і поперчіть їх, додайте сметану. Перемішайте. Шматочки печінки перемістіть на деко, заздалегідь вистелене фольгою.
- На кожен шматочок викладіть по 1 ч.л. (або трохи більше) моркви з цибулею. Заготовки посипте натертим сиром. Готуйте страву в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин.
Сир на печінці повинен розплавитися, але не підгоріти. Слідкуйте за готовністю страви через скло. В кінці приготування печінку по-французьки перемістіть на широке роздавальне блюдо, прикрасьте рубаною зеленню. Подавайте печінку в гарячому вигляді. Удачі в приготуванні!