Смачний та апетитний печінковий торт можна приготувати без використання молока. Дуже соковитими виходять коржі на основі вершків. А класична начинка з цибулі, моркви та майонезу відмінно просочить їх своїм ароматом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловича печінка 1 кг.
- Куряче яйце 2 шт.
- Вершки 100 мл.
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Морква 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 3 головки
- Зелень за бажанням
- Сіль за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 122 ккал
Білки: 11.2 г
Жири: 4.8 г
Вуглеводи: 8.2 г
Кроки
- Щоб приготувати печінковий торт без молока, печінку добре промиваємо, трохи обсушити за допомогою паперових рушників та подрібнити у фарш. Для цього зручно використовувати блендер або м’ясорубку.
- У готовий яловичий марш вбиваємо яйця та додаємо вершки. Все ретельно перемішуємо.
- Поступово засипаємо борошно, щоб маса була однорідною. Посолити і поперчити суміш. Розмішуємо.
- Сковороду, змащену олією, розігріваємо виливаємо черпаком тісто, так, щоб вийшов млинець на всю сковороду. Обсмажуємо млинець по обидва боки по кілька хвилин, щоб він підрум’янився. Смажимо таким чином усі млинці.
- Цибулю та моркву чистимо. Цибулю нарізаємо невеликими шматочками, а моркву натираємо за допомогою великої тертки.
- Обсмажуємо овочі до золотистого кольору.
- Збираємо торт. Викладаємо корж на тарілку, промазуємо його майонезом та кладемо частину овочевої засмажки. Перекладаємо її іншим коржем і змащуємо майонезом і кладемо овочі. Продовжуємо таким чином усі коржі. Останній шар можна прикрасити зеленню.
Смачного!