Печінковий торт з помідорами

Печінковий торт із помідорами – чудовий варіант для святкової закуски. Виглядає яскраво та урочисто. Прикрасити такий торт можна по-різному, доклавши до цього свою фантазію та невеликі зусилля. Печінковий торт виходить ніжним, можна сказати, тане у роті, якщо його залишити на ніч у холодильнику.

Інгредієнти
Порції: +10
На порцію
Калорії: 199 ккал
Білки: 7.1 г
Жири: 15.8 г
Вуглеводи: 6.9 г
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Готувати печінковий торт із помідорами просто! Моркву ретельно вимийте, одну зваріть до готовності на невеликому вогні. Решту моркви очистіть і натріть на великій тертці. Цибулю очистіть, одну цибулину відкладіть, інші дрібно наріжте.
  • Перепелині яйця відваріть заздалегідь протягом 6 хвилин, остудіть і очистіть від шкаралупи, перед прикрасою торта наріжте на чотири частини.
  • Для печінкового торта підійде будь-яка печінка. Свинячу або яловичу печінку потрібно попередньо вимити та вимочити в молоці. Курячу печінку ретельно промийте під проточною водою, очистіть від зайвого жиру. Викладіть у чашу блендера разом із цибулею, нарізаною на кілька частин, подрібніть, додайте курячі яйця, сіль, перець та сметану.
  • Ретельно перемішайте тісто. Сковороду добре розігрійте, змастіть невеликою кількістю олії та акуратно налийте печінкове тісто, розрівняйте, надаючи округлу форму. Смажте млинець, поки верх не загусне, потім за допомогою лопатки переверніть на інший бік і смажте ще близько хвилини.
  • Готові печінкові млинці складете на тарілку та займіться начинкою.
  • Глибоку сковороду нагрійте, налийте трохи олії і викладіть натерту на великій тертці моркву і подрібнену ножем цибулю. Обсмажте до золотистого кольору та остудіть.
  • Помідор добре помийте і наріжте півкільцями.
  • Почніть збирати печінковий торт. Візьміть гарну страву або тарілку, викладіть млинець печінки, змастіть невеликою кількістю майонезу, викладіть столову ложку обсмажених овочів і розподіліть по всій поверхні печінкового млинця.
  • Викладіть наступний млинець, змастіть майонезом і рівномірно розподіліть півкільця помідора. Так зберіть весь торт закусочний, чергуючи начинку.
  • Верхній шар змастіть тонким шаром майонезу. Зелену цибулю ретельно промийте під проточною водою. Обсушити його або струсити зайву вологу, дрібно нарубати гострим ножем. Обсипте торт зверху та з боків.
  • Зварену моркву очистіть і наріжте тонкими скибочками. З тонких слайсів згорніть рулетики, схожі на бутони троянд, і помістіть в центрі печінкового торта. По колу торта закуски розподіліть четвертинки перепелиних яєць. Печінковий торт можна подавати на стіл, але краще залишити на кілька годин для просочення в холодильнику.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь