Печиво “Трюфель” на варених жовтках

Печиво "Трюфель" на варених жовтках

Печиво “Трюфель” наші господині знають ще з радянських часів. На Новий рік його готували ті, кому не по кишені були однойменні цукерки. Адже дійсно, ці ласощі дуже бюджетні і прості у виконанні. Що цікаво, трюфелі випікали також після Великодня, коли залишалося багато зварених яєць. А якщо обсипати печиво не какао, а крихтою, воно автоматично стає «Каштанами».

Особисто я згадала про цей рецепт зовсім недавно: натрапила на печиво в сусідній пекарні. Звичайно, не втрималася і купила 200 г. зізнатися чесно, такої огидної випічки давно не пробувала. І в той же вечір спекла печиво “Трюфель” на своїй кухні. За цим рецептом воно виходить особливо вдалим!

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
40 хвДрук
  • Насамперед відваріть круто і остудіть 3 яйця. Очистіть їх від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Жовтки кімнатної температури натріть на крупній тертці.
  • До крихти з жовтків додайте м’яке вершкове масло, лимонну цедру і цукор. Вручну перетріть інгредієнти в однорідну масу. Додайте до них борошно.
  • Замісити тісто, зберіть його в кому. Воно не повинно розсипатися. Готове тісто добре тримає форму, воно м’яке. Розділіть тісто на 16-18 однакових кульок.
  • Надайте кулькам конусоподібну форму з витягнутою верхівкою. Викладіть їх на деко, вистелене пергаментом, і сховайте в морозилку на півгодини. Таким чином ви закріпите їх форму.
  • Розкладіть печиво на деко в шаховому порядку. Випікайте його в розігрітій до 180 С духовці приблизно 25 хвилин. Печиво має стати рум’яним.
  • Поки печиво в духовці, приготуйте присипку. Просійте какао з цукровою пудрою в миску. У цій суміші обваляйте ще тепле печиво. Остудіть його.

Подавайте печиво “Трюфель” до столу вже остиглим разом з кавою або солодким чаєм. Дуже смачні і прості ласощі я відтепер готую щонеділі. Причому порція з разу в раз зростає: діти свою частину змітають в мить, а залишки — віддаю подружкам. Їм печиво теж припало до смаку. А ви пам’ятаєте цей рецепт? Як готували трюфелі у вашому домі?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 1 з 5 )
Залишити відповідь