Навіть ті люди, які дотримуються правильного харчування, можуть дозволити собі спекти «правильний» десерт – шарлотку, але не класичну зі свіжими яблуками, а з фруктовим пюре. Також в рецепті використовується не пшеничне борошно, а цільнозернове і вівсяне, що значно знижує калорійність.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 125 гр.
- Борошно вівсяне 125 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Білок яєчний 2 шт.
- Цукор-пісок кокосовий 4 ст. л.
- Кефір 1 ст.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Пюре яблучне 200 гр.
- Олія кокосова 2 ст. л.
- Малина (заморожена-свіжа) 2-3 ст. л.
Кроки
- Готуємо тісто: в глибокій тарілці з’єднуємо вівсяне і цільнозернове борошно, яйце, білки, яблучне пюре і цукровий пісок – ретельно розмішуємо і додаємо кефір разом з розпушувачем – перемішуємо до однорідності.
- За консистенцією маса повинна нагадувати низькокалорійну сметану.
- Чашу мультиварки змащуємо олією кокоса і заливаємо тісто. Для краси зверху посипаємо парою ложок ягід. Готуємо одну годину, програма “Випічка”.
- Через 60 хвилин обережно виймаємо шарлотку і охолоджуємо.
Перед подачею ріжемо на порційні шматочки. Приємного апетиту!