Пісні котлети з консерву з рисом – варіант для тих, хто дотримується посту або дотримується правильного харчування. Страва виходить ситною, але без шкідливого тваринного жиру. Можна взяти для фаршу тунець, сайру або горбушу у власному соку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Манна крупа 3 ст.л.
- Рибні консерви (Сайра консервована) 1 банка
- Рис білий ½ ст.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Майонез пісний 2 ст.л.
- Сіль кухонна за смаком
- Приправа для риби за смаком
- Борошно пшеничне для панірування
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Заздалегідь промийте рис і поставте його варитися. Розкрийте банку з консервами і перекладіть їх у миску. Розімніть рибу вилкою.
- Обидві головки цибулі очистіть і дуже дрібно наріжте. Додати нарізку до рибної маси.
- Варений рис відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Потім перекладіть рис у миску з іншими інгредієнтами.
- Додайте сіль та рибні приправи.
- Щоб котлети не розвалювалися, потрібна також манна крупа, всипте її і добре перемішайте масу.
- Додайте пару столових ложок пісного майонезу для соковитості майбутньої страви.
- Ще раз добре перемішайте фарш і залиште на 10-20 хвилин, щоб манна крупа набухла.
- З рибної маси зліпіть невеликі котлетки, обваляйте їх у борошні.
- Смажте котлети на помірному вогні з обох боків до рум’яної скоринки.
Подавайте котлети з рибних консервів у гарячому вигляді із гарніром або без.