На сьогоднішній день багато людей продовжують думати, що випічка не вийде смачною без молока і вершкового масла. Існує величезна кількість рецептів, які спростовують це.
М’які рогалики, для приготування яких не потрібні молочні продукти і яйця, доводять, що пісна випічка може бути просто неймовірною. Адже смак ніжного тіста і аромат яблучної начинки приведе в захват кого завгодно!
Пісні рогалики з яблуками: начинка
Пам’ятайте, що такі рогалики можна пекти з багатьма начинками. Вони не стануть менш смачними, якщо ви заміните яблуко на вишню. Готуйте рогалики з вашими улюбленими фруктами і ягодами!
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Дріжджі 15 гр.
- Вода 125 мл.
- Олія соняшникова 125 мл.
- Яблуко 300 гр.
- Крохмаль картопляний 20 гр.
- Волоський горіх 2 ст. л.
- Кориця за смаком
- Розчиняємо дріжджі в теплій воді. Додаємо 1 столову ложку цукру, перемішуємо і відставляємо в сторону.
- Пшеничне борошно просіваємо. Додаємо сіль і 1 столову ложку цукру. Перемішуємо. Додаємо дріжджову суміш і соняшникову олію.
- Тісто вимішуємо спершу ложкою, потім руками. Кладемо його в поліетиленовий пакет і прибираємо в холодильник на 3 години.
- Чистимо яблука. Натираємо їх на крупній тертці.
- Викладаємо яблука в сотейник. Додаємо крохмаль і цукор, що залишився. Проварюємо все до загустіння.
- Подрібнюємо волоські горіхи. Додаємо їх і корицю до яблучної начинки. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
- Дістаємо тісто з холодильника. Поділяємо його на дві частини.
- Розкачуємо тісто в тонкий пласт, який розрізаємо на 12 трикутників.
- Викладаємо остигнувшу начинку з яблук.
- Звертаємо рогалики.
- Це ж робимо і з другою частиною тіста. Готові рогалики викладаємо на деко, застелене пергаментом. Накриваємо їх і залишаємо на 20 хвилин.
- Відправляємо рогалики в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Незрівнянна випічка готова! Перед подачею рогалики найкраще присипати цукровою пудрою. Тане в роті випічка урізноманітнює меню в пост і припаде до душі всім вашим домочадцям.
Колись бабуся в селі готувала рогалики на смальці, начинка з яблучним варенням була, дуже смачні. Але який смалець в місті, тож спробую цей рецепт