Нехай слово “пісні” не бентежить тих, хто не постить – ці щі дуже смачні незважаючи на те, що в них немає ні грама м’яса. В основі щей – відвар з сушених білих грибів. Самі гриби теж входять до складу і дуже прикрашають цей суп своїм насиченим смаком.
За рахунок грибного відвару бульйон виходить більш темним, ніж у традиційних щі. Але це все дрібниці на тлі відмінного смаку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби сушені 40 грам
 - Морква 1 шт.
 - Капуста білокачанна 300 грам
 - Часник 1 зубчик
 - Цибуля ріпчаста 1 шт.
 - Картопля 2 шт.
 - Вода 1.5 л.
 - Сіль
 
Кроки
- Сушені гриби промиваємо в холодній воді, перекладаємо в миску і заливаємо окропом. Ми залишаємо на 15 хвилин.
 - Потім виймаємо, охолоджуємо і нарізаємо соломкою. Рідину залишаємо.
 - Моркву нарізаємо соломкою, дрібно рубаємо цибулю і часник, картоплю нарізаємо кубиком. Шаткуємо капусту.
 - У каструлі на середньо сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю, моркву, гриби і часник. Смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.
 - Додаємо картоплю. Вливаємо рідину від грибів.
 - Додаємо капусту і доливаємо води або овочевого бульйону так, щоб рідини в цілому вийшло 1,5 літра.
 - Доводимо до кипіння, солимо за смаком і варимо близько півгодини.
 
Подаємо зі сметаною.


