Сінабони — булочки з дріжджового тіста з корицею, названі вони через однойменне кафе, в якому готується ця випічка. Відкрилося воно в Америці у 1985 році. З того часу булочки з корицею стали дуже популярним десертом. Приготувати їх можна без молока та яєць, вони все одно вийдуть повітряними, ароматними та ніжними.
Щоб зробити страву кориснішою, замість олії використовуйте кукурудзяну.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- Борошно пшеничне 4.5 стак.
- Вода 2 стак.
- Олія соняшникова 5 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сухі дріжджі 2 ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Для начинки та подачі
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Кориця 2 ч. л.
- Олія соняшникова 2 ч. л.
- Чай чорний за смаком
На порцію
Калорії: 270 ккал
Білки: 5.35 г
Жири: 8.33 г
Вуглеводи: 43.81 г
Кроки
- Просійте борошно. Розігрійте духовку до 190 градусів. Зігрійте воду до кімнатної температури. Підготуйте лист з пергаментом, харчову плівку.
- Приготуйте тісто. У ємність насипте борошно, цукор, сіль та дріжджі. Акуратно перемішайте. Влийте воду, постійно перемішуючи інгредієнти. Налийте олію, замісіть тісто і зберіть його в кулю. Потім закрийте ємність із тістом плівкою та приберіть на 1 годину.
- Приготуйте сінабони. Тісто поділіть на чотири шматки, розкотіть їх на тонкі прямокутні пласти і промажте кожен олією.
- З’єднайте корицю з цукром, посипте ними тісто і зробіть рулет.
- Розділіть рулет на однакові часточки, трохи розгорніть їх, сформувавши сінабони. Викладіть на лист і поставте в духовку на 30 хвилин.
Пісні синабони розкладіть на тарілці сервіровки і подайте з чашкою чаю.