Пісний зелений борщ без м’яса – оригінальна страва для сімейного обіду. Його можна швидко та легко приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт. Побалуйте себе та близьких яскравим частуванням, яке точно урізноманітнить ваше звичне меню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Шпинат 1 пучок
- Петрушка 1 пучок
- Цибуля зелена 1 пучок
- Лист лавровий 1 шт.
- Рослинна олія 2 ст.л
- Вода 2 л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Яйце перепелине для подачі
Кроки
- Спочатку відварюємо овочевий бульйон. Для цього близько 20 хвилин кип’ятимо воду з половиною цибулі, шматочками половини моркви та лавровим листком. Солимо за смаком. У цій же воду можна відварити перепелині яйця для подачі.
- Другу половинку моркви ріжемо на дрібні кубики.
- Подрібнюємо цибулю, що залишилася.
- Очищаємо картоплю, промиваємо під водою та ріжемо на невеликі за розміром кубики.
- Добре промиваємо шпинат, даємо йому обсохнути і нарізаємо.
- Далі подрібнюємо петрушку та зелену цибулю.
- Овочевий бульйон проціджуємо. Кладемо в нього всі підготовлені овочі та зелень. Ставимо на плиту та варимо 15 хвилин. Солимо і перчимо на смак. Після заготівлі даємо настоятися близько 20 хвилин.
- При подачі суп доповнюйте половинками перепелиних яєць.
Пісний зелений борщ без м’яса готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу!