Багато любителів піци намагаються повторити це класичне італійське блюдо у себе на кухні. Але домашня піца далеко не завжди виходить з хрусткою скоринкою як в ресторані. На щастя, ми знаємо невеликий секрет, за допомогою якого можна одночасно отримати соковиту начинку і ідеальну скоринку.
Відтепер ви назавжди забудете про клейкле тісто. Ця терта піца з покупного дріжджового тіста готується всього лише за 20 хвилин, а результат завжди приємно дивує.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто листкове дріжджове 1 кг.
- Шинка 100 гр.
- Кукурудза консервована 2 ст. л.
- Цибуля червона ¼ шт.
- Вода 6 ч. л.
- Цукор-пісок 2 щіп.
- Сіль 1 щіп.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Твердий сир 230 гр.
- Перець болгарський 1 шт.
- Огірок маринований 3 шт.
- Томатна паста 6 ч. л.
- Олія соняшникова 2 ч. л.
- Зелень 3 щіп.
- Перець чорний мелений 1 щіп.
Кроки
- Спочатку приготуємо домашній соус. У невеликій мисці змішайте томатну пасту, воду і рослинну олію. Дрібно наріжте цибулю і додайте її разом з цукром, сіллю, зеленню і перцем до томатної пасти. Можна додати лише частину цибулі, а решті посипати зверху на піцу. Розмішайте соус. Продовжуйте помішувати, поки в ньому не перестане відчуватися цукор.
- Дістаньте готове тісто з морозильної камери. Злегка посипте робочу поверхню борошном. Розкачайте корж. Випікайте його в духовці 10 хвилин.
- Поки корж випікається, натріть всі інгредієнти для начинки крім кукурудзи на крупній тертці.
- Дістаньте корж з духовки. Змастіть тісто соусом. Спершу посипте корж тонким шаром сиру. Поверх викладіть всі інші інгредієнти. Додайте трохи майонезу і завершіть піцу сиром, що залишився.
- Поставте заготовку в духовку ще на 10-15 хвилин. Терта піца готова!
Ось такий апетитний перекус можна приготувати всього за якихось 20 хвилин. За рахунок того, що ми злегка підрум’янюємо корж перед додаванням начинки, тісто не буде клейклим. А подвійний шар сиру збереже соковитість начинки.