Покроковий рецепт приготування мантів з м’ясом в домашніх умовах

рецепт приготування мантів з м'ясом в домашніх умовах

Як правило, в приготуванні мантів використовується жирне м’ясо: свинина або баранина (в оригіналі). У рецепті додається також сало, щоб начинка була максимально соковитою і ніжною.

Інгредієнти
Порції: +8
На порцію
Калорії: 180 ккал
Білки: 9.6 г
Жири: 5.6 г
Вуглеводи: 23.2 г
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Яйце розбити в холодну воду з фільтра, посолити і перемішати до об’єднання. Потроху підсипати порціями просіяне борошно.
  • Замісити туге щільне тісто.
  • М’ясо, сало і очищену цибулю порізати дрібними шматочками (але не потрібно молоти в фарш), посолити, додати спеції і ретельно перемішати.
  • Тісто поділити на кілька частин. Тонко розкачати кожен шматок тіста в один великий пласт.
  • Нарізати такий пласт на квадрати однакового розміру, в центр кожного квадрата викласти начинку.
  • З’єднати протилежні кінці квадратів тістапо діагоналі і защипнути їх, щоб утворилися квадратні конвертики.
  • Їх кути потрібно зліпити один з одним по діагоналі.
  • Всі манти по черзі вмочити в рослинну олію і викласти в пароварку, готувати в киплячій воді приблизно 45 хв. після закінчення приготування готові вироби змастити вершковим маслом і посипати сумішшю з мелених перців.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь