За даним рецептом, для приготування маринованої капусти вам знадобиться всього доба, а процес маринування простий і зрозумілий. Така капуста буде чудовою закускою до обіду, вечері або алкоголю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1 кг.
 - Морква 2 шт.
 - Перець чорний горошок 5 шт.
 - Перець духмяний горошком 5 шт.
 - Лавровий лист 2 шт.
 - Часник 4 зубці
 - Цукор-пісок 100 гр.
 - Оцет столовий 9% 100 мл.
 - Сіль 2 ст. л.
 - Вода 1 л.
 
Кроки
- Готуємо капусту з морквою. Промиваємо їх і обсушуємо.
 - Викладаємо на дно стерилізованої банки лаврові листи, перець і нарізаний часник.
 - Капусту нарізаємо великими шматками. Моркву ріжемо тонкими кільцями.
 - Викладаємо в банку тонкий шар моркви.
 - На моркву викладаємо капусту, потім знову морква і так далі.
 - Таким чином, заповнюємо всю банку.
 - Для маринаду додаємо в воду цукор і сіль і доводимо до кипіння. У киплячий протягом хвилини маринад вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.
 - Даємо маринаду охолонути і заливаємо ним капусту.
 - Літра води повинно вистачити на 2 літрові або 1 дволітрову банку.
 - Закриваємо банку кришкою і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на добу.
 
Готову капусту прибираємо в холодильник.
Приємного апетиту!


