За даним рецептом, для приготування маринованої капусти вам знадобиться всього доба, а процес маринування простий і зрозумілий. Така капуста буде чудовою закускою до обіду, вечері або алкоголю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1 кг.
- Морква 2 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Перець духмяний горошком 5 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Часник 4 зубці
- Цукор-пісок 100 гр.
- Оцет столовий 9% 100 мл.
- Сіль 2 ст. л.
- Вода 1 л.
Кроки
- Готуємо капусту з морквою. Промиваємо їх і обсушуємо.
- Викладаємо на дно стерилізованої банки лаврові листи, перець і нарізаний часник.
- Капусту нарізаємо великими шматками. Моркву ріжемо тонкими кільцями.
- Викладаємо в банку тонкий шар моркви.
- На моркву викладаємо капусту, потім знову морква і так далі.
- Таким чином, заповнюємо всю банку.
- Для маринаду додаємо в воду цукор і сіль і доводимо до кипіння. У киплячий протягом хвилини маринад вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.
- Даємо маринаду охолонути і заливаємо ним капусту.
- Літра води повинно вистачити на 2 літрові або 1 дволітрову банку.
- Закриваємо банку кришкою і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на добу.
Готову капусту прибираємо в холодильник.
Приємного апетиту!