Як складно зараз здивувати десертом! Сучасне кондитерська майстерність точно досягло вищої точки. Торти будь-яких форм і розмірів, химерні, але вдалі поєднання інгредієнтів — будь-який каприз! Однак мій бісквіт з шоколадом може позмагатися навіть з самими шикарними частуваннями!
Спосіб приготування молочного бісквіта з начинкою дуже простий. Неквапливе тісто, яке замішується за 5 хвилин, доповнюють дві плитки шоколаду. Так-так, я кладу їх прямо в сире тісто і відправляю в розігріту духовку. Цікаво, правда?
Як приготувати повітряний молочний бісквіт з шоколадом всередині
Дізнавшись інгредієнти, необхідні для приготування бісквіта з шоколадом всередині, ви здивуєтеся. Все вірно: ніяких дорогих продуктів! Сміливо можу назвати цей десерт народним. Випікайте його для урочистих застіль або простого сімейного чаювання.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цукор-пісок 160 гр.
- Масло вершкове 100 гр.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Борошно пшеничне 250 гр.
- Розпушувач 1 ст. л.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
- Шоколад молочний 180 гр.
- Шоколад гіркий 250 гр.
- Вершки 100 мл.
- Збийте яйця з цукром до збільшення обсягу і кольору.
- Додайте розм’якшене вершкове масло, продовжуйте збивати до однорідної консистенції.
- Всипте борошно, розпушувач, ванільний цукор, влийте молоко. Замісіть м’яке тісто.
- Прямокутну форму змастіть маслом, застеліть дно пергаментом і його теж змастіть.
- Вилийте в форму частину тіста, покладіть плитку молочного шоколаду (90 г), залийте рештою тіста. Зверху викладіть ще одну плитку шоколаду. Випікайте 55 хвилин при 200° С.
- Змішайте гіркий шоколад з вершками. Нагрівайте інгредієнти, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду.
- Готовий бісквіт дістаньте з форми і полийте приготовленою помадкою.
В кінці приготування кекс з шоколадом можна додатково прикрасити шоколадною крихтою. Якщо вам вже і так достатньо шоколаду в цьому рецепті, використовуйте кондитерське конфетті, посипання або навіть драже. Десерт вийде не тільки дуже смачним, але і неймовірно яскравим і симпатичним.