Бюджетний і нескладний у приготуванні рецепт капустяних котлет, які можна приготувати в піст або для тих, хто не їсть м’яса. Томатний соус підкреслює смак капусти. Як і у випадку з голубцями, можна доповнити блюло сметаною і зеленню.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1 кг.
- Манна крупа 1 ст.
- Сіль за смаком
- Суміш перців за смаком
- Рослинна олія 4 ст. л.
- Сухарі панірувальні 1 ст.
- Томатна паста 3 ст. л.
Кроки
- Капусту подрібнюємо за допомогою терки або кухонного комбайна,щоб вона пустила сік. Капуста, рубана ножем, в даному випадку не підійде, тому що котлети не будуть тримати форму.
- До капусти додаємо манку, сіль і перцеву суміш, вимішуємо масу і даємо їй настоятися, щоб манка наситилася капустяним соком.
- З отриманого фаршу вологими руками формуємо котлети і паніруємо їх в сухарях.
- Смажимо котлети в олії по кілька хвилин з кожного боку, поки не зарум’яняться.
- Котлети складаємо в посуд для тушкування, додаємо соус і доводимо до готовності протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
Можна подавати з гарніром або обсмаженими печерицями.