Блюдо готується просто: картопля загортається в скибочку бекону і запікається в духовці під сметанним соусом. Поєднання смаків цих інгредієнтів досить оригінальне і за рахунок копченого бекону матиме аромат багаття. Подають таку картоплю або самостійною стравою, або гарніром до м’яса.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля середня 10 шт.
- Бекон сирокопчений (нарізка) 10 скибочок
- Сметана 25% 100 гр.
- Масло вершкове 25 гр.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Лимон ½ шт.
- Спеції та Приправи за смаком
- Сіль за смаком
- Зелень 4 гілочки
Кроки
- Спочатку готується вищевказаний набір продуктів для приготування цієї страви. Картопля очищається і промивається холодною водою.
- Очищена картопля відварюється в слабосоленій воді протягом 15 хвилин, тобто до напівготовності. Потім частина відвару зливається і частина (150 мл) залишається для соусу.
- Відварену картоплю трохи охолоджується. Потім кожна картоплина загортається в скибочку бекону, і ці заготовки відразу кладуться в форму для запікання. Картопля в беконі посипається сіллю і приправою, наприклад сумішшю сухого часнику з чорним перцем. На 200°С включається духовка для розігріву і в неї на 10 хвилин ставиться форма з картоплею.
- У сотейнику розтоплюється ложка вершкового масла і в ньому обсмажується борошно.
- До обсмаженого борошна наливається картопляний відвар. Соус перемішується до стану без грудочок борошна і на маленькому вогні доводиться до кипіння. Потім сотейник з соусом знімається з плити.
- До соусу кладеться 100 г сметани, додається сік половини лимона, насипається за смаком сіль з приправою і інгредієнти добре перемішуються.
- Частково запечена з беконом картопля дістається з духовки, поливається сметанним соусом і повертається назад ще на 15 хвилин.
- Приготоване блюдо залишається на кілька хвилин для охолодження.
- Потім картопля розкладається по порційних тарілках і декорується нарізкою зелені.
Запечена під сметанним соусом картопля з беконом подається до столу. Приємного апетиту!