Простий і смачний рецепт картоплі з беконом і сметаною

рецепт картоплі з беконом і сметаною

Блюдо готується просто: картопля загортається в скибочку бекону і запікається в духовці під сметанним соусом. Поєднання смаків цих інгредієнтів досить оригінальне і за рахунок копченого бекону матиме аромат багаття. Подають таку картоплю або самостійною стравою, або гарніром до м’яса.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Спочатку готується вищевказаний набір продуктів для приготування цієї страви. Картопля очищається і промивається холодною водою.
  • Очищена картопля відварюється в слабосоленій воді протягом 15 хвилин, тобто до напівготовності. Потім частина відвару зливається і частина (150 мл) залишається для соусу.
  • Відварену картоплю трохи охолоджується. Потім кожна картоплина загортається в скибочку бекону, і ці заготовки відразу кладуться в форму для запікання. Картопля в беконі посипається сіллю і приправою, наприклад сумішшю сухого часнику з чорним перцем. На 200°С включається духовка для розігріву і в неї на 10 хвилин ставиться форма з картоплею.
  • У сотейнику розтоплюється ложка вершкового масла і в ньому обсмажується борошно.
  • До обсмаженого борошна наливається картопляний відвар. Соус перемішується до стану без грудочок борошна і на маленькому вогні доводиться до кипіння. Потім сотейник з соусом знімається з плити.
  • До соусу кладеться 100 г сметани, додається сік половини лимона, насипається за смаком сіль з приправою і інгредієнти добре перемішуються.
  • Частково запечена з беконом картопля дістається з духовки, поливається сметанним соусом і повертається назад ще на 15 хвилин.
  • Приготоване блюдо залишається на кілька хвилин для охолодження.
  • Потім картопля розкладається по порційних тарілках і декорується нарізкою зелені.

Запечена під сметанним соусом картопля з беконом подається до столу. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь