Пшоно, як і багато інших видів круп, містить велику кількість клітковини. Клітковина допомагає роботі кишечника, тому такі страви необхідно включати в свій раціон харчування. Пропонуємо вам приготувати смачну і корисну пшоняну кашу з гарбузом і яблуками.
Інгредієнти
Порції: –+
- Пшоно 1 ст.
- Вода 2 ст.
- Гарбуз 200 гр.
- Яблуко 1 шт.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Масло вершкове 20 гр.
Кроки
- Пшоно кілька разів промийте проточною водою. Потім залийте крупу окропом і залиште на 5-20 хвилин. Далі відваріть її до готовності.
- Гарбуз очистіть від насіння, зріжте шкірку, а м’якоть наріжте кубиками. Тушкуйте гарбуз на повільному вогні з невеликою кількістю води і цукру. Потім гарбуз пюрируйте блендером до стану пюре.
- У яблука виріжте серцевину з насінням, наріжте його кубиками і тушкуйте з невеликою кількістю цукру до золотистого кольору.
- До готового пшона додайте гарбузове пюре, яблука і вершкове масло, перемішайте. Помістіть блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15 хвилин.
- Смачна і корисна каша готова, можна подавати її на стіл.
Приємного апетиту!