У цьому рецепті ми розповімо, як спекти смачний і пишний листковий пиріг з агрусом. Трохи старання, любові, кулінарної магії і у вас на столі буде чудова випічка до чаю.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто листкове бездріжджове 250 гр.
- Агрус 100 гр.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Рослинна олія для змазування форми
Кроки
- Для початку приготуйте заварний крем. У каструлю влийте молоко, додайте яйце, цукор і борошно. Перемішайте інгредієнти до отримання однорідної маси.
- Поставте каструлю на повільний вогонь і, постійно помішуючи, варіть крем до загустіння.
- Листкове тісто повністю розморозьте при кімнатній температурі. Розкачайте тісто в тонкий прямокутний пласт.
- Форму змастіть рослинною олією. У форму покладіть тісто так, щоб його половина залишилася зовні.
- На тісто викладіть заварний крем. Агрус помийте і подрібніть в блендері. Подрібнений агрус викладіть в поглиблення в заварному кремі.
- Накрийте начинку другою половиною тіста. Поставте форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікайте пиріг 25-35 хвилин. Пиріг трохи остудіть, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!