На сковороді 5 хвилин обсмажується курка. Потім там же смажиться цибуля з яйцем, імбиром і часником. Далі туди відправляється зварений рис, соєвий соус, кунжутна олія і сіль. В кінці додається курка, зелена цибуля і все перемішується. Виходить шалено смачна страва.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис білий 150 гр.
- Вода 225 мл.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Імбир 30 гр.
- Часник 2 зуб
- Олія рисова 40 мл.
- Куряче філе 150 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Олія кунжутна 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Цибуля зелена 30 гр.
Кроки
- Для початку відварюємо рис. Для цього добре промиваємо його під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Далі заливаємо крупу водою і доводимо до кипіння. Потім накриваємо кришкою і варимо на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин, не перемішуючи.
- Очищаємо цибулю з імбиром і часником. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Імбир з часником ріжемо на дрібні кубики або натираємо на дрібній тертці.
- Куряче філе добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо його невеликими кубиками.
- На глибокій сковороді розігріваємо рисову олію і відправляємо туди курку. Обсмажуємо куряче філе протягом 5 хвилин на сильному вогні, після чого перекладаємо його на тарілку.
- В цю ж олію відправляємо нарізану цибулю і обсмажуємо її до невеликого розм’якшення.
- Далі відсуваємо її в сторону і розбиваємо туди одне яйце.
- Швидко розмішуємо його лопаткою і перемішуємо яйце з цибулею. Далі зрушуємо все на краю, а в центр додаємо подрібнений імбир з часником. Обсмажуємо їх, поки не з’явиться аромат, після чого перемішуємо все з цибулею.
- Тепер відправляємо на сковороду рис і все добре перемішуємо. Потім додаємо кунжутну олію, соєвий соус і трохи солі. Знову перемішуємо і вимикаємо вогонь.
- Нарешті, додаємо курку і крупно нарізану зелену цибулю. Перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 5 хвилин.
Розкладаємо готову страву по тарілках і подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!