Правильно відварений яловичий язик, м’який і не гумовий – відмінна основа для салатів. У цьому рецепті готуємо салат з болгарським перцем. Доповнимо смак свіжим огірком. Заправимо салат не традиційним майонезом, а кунжутною олією і для пряного смаку додамо часник, петрушку і мариновану цибулю. Цей делікатес приємно здивує ваших гостей.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловичий язик 1 шт.
- Огірок 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля червона 1 шт.
- Петрушка 3 гілочки
- Часник 4 зубці
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Кунжутна олія за смаком
- Кунжут насіння 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Язик для салату відварюється 2 години в підсоленій і зі спеціями воді до м’якості. Потім остуджують, очищається від щільної оболонки і нарізається соломкою.
- Червона цибуля очищається від лушпиння і шаткується тонкими півкільцями.
- Потім цибульна нарізка кладеться в салатницю і для маринування на 15 хвилин заливається трьома ложками соєвого соусу.
- Свіжий огірок шаткується невеликими брусочками.
- Болгарський перець очищається від перегородок з насінням і шаткується такими ж брусочками, як і огірок.
- Очищені зубки часнику дрібно рубаються ножем.
- Петрушка промивається і також дрібно нарізається.
- Вся нарізка перекладається в салатницю. До неї наливається кунжутна олія і додається сіль з чорним перцем. Салат акуратно перемішується, знімається проба і коригується за особистим смаком.
Приготований салат розкладається по порційних тарілках, посипається кунжутним насінням і подається до столу. Приємного апетиту!