Дуже простий рецепт такої корисного страви як маринована капуста. На маринівку такої капусти піде всього година-дві, а сама капуста виходить дуже ніжною, в міру солодкою і в міру кислою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 2 кг.
- Часник 1 головка
- Морква 1 шт.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Оцет столовий 9% 1 ст.
- Рослинна олія 1 ст.
- Лавровий лист 4 шт.
- Сіль 2 ст. л.
- Вода 1.5 л.
Кроки
- Очищаємо часник, дрібно нарізаємо його.
- Шаткуємо капусту тонкою соломкою.
- Складаємо капусту в ємність, в якій будемо її маринувати.
- Промиваємо моркву, очищаємо її і натираємо на крупній тертці.
- Додаємо нарізаний часник, моркву до капусти, перемішуємо все і утрамбовуємо. Зверху додаємо лаврове листя.
- Для маринаду з’єднуємо воду з сіллю і цукром.
- Коли сіль і цукор розчиняться, заливаємо в суміш рослинну олію і доводимо її до кипіння.
- Знімаємо маринад з вогню і додаємо в нього оцет. Заливаємо маринадом капусту.
- Прикриваємо капусту кришкою і залишаємо маринуватися при кімнатній температурі.
Приблизно через годину, маринована капуста буде готова.
Приємного апетиту!