Одна з найбільш корисних і смачних варіацій приготування пшоняної каші – це зварити її на молоці з гарбузом. Їсти таку кашу з ранку одне задоволення, вона навариста і ароматна.
Інгредієнти
Порції: –+
- Пшоно 250 гр.
- Гарбуз 250 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Цукор-пісок за смаком
- Сіль за смаком
- Кориця за смаком
Кроки
- З гарбуза зріжте шкірку, м’якоть наріжте невеликими кубиками. Перекладіть гарбуз в каструлю, залийте водою і варіть 5 хвилин після кипіння.
- Пшоно промийте кілька разів холодною водою.
- Додайте крупу в каструлю до гарбуза. Варіть до тих пір, поки більша частина води не вбереться.
- Після цього влийте молоко, перемішайте, зменшіть вогонь до мінімального, додайте сіль, цукор і корицю, продовжуйте варити 15-20 хвилин.
- Після закінчення варіння дайте каші настоятися під кришкою ще 5-7 хвилин, потім подавайте її на стіл.
Приємного апетиту!