Для того щоб порадувати своїх близьких людей – досить найпростіших інгредієнтів, таких як сметана, борошно, яблука і трохи вільного часу. В результаті ми отримаємо класичну шарлотку на основі ніжного бісквітного тіста.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яблуко 3 шт.
- Сметана 15% 1 ст.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Цукор-пісок 1 ст.
- Розпушувач тіста 1 ч. л.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Цукрова пудра за смаком
Кроки
- Для начинки нам потрібні яблука: промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими слайсами.
- Для приготування тіста змішуємо цукор з яйцями і гарненько збиваємо міксером до утворення легкої білої піни.
- Наступним етапом додаємо сметану (відсоток жирності не важливий, але чим він вищий, тим смачніше).
- З’єднуємо просіяне борошно з розпушувачем і засипаємо до яєчно-цукрової маси – ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
- Форму для запікання змащуємо рослинною олією для того, щоб в процесі запікання пиріг не пригорів і не прилип.
- ½ Частина фруктових слайсів викладаємо на дно форми, заливаємо тістом і знову кладемо яблука для прикраси. Випікаємо 40 хвилин при температурі не більше ніж 180 градусів.
- Після закінчення часу десерт акуратно дістаємо з форми і присипаємо цукровою пудрою для краси.
Приємного апетиту!