Пишний омлет у духовці – це завжди смачний сніданок для всієї родини. Приготувати такий омлет дуже просто, варто лише дотримуватися лише кількох основних правил.
Приготування омлету в духовці є більш корисним способом, ніж приготування на сковороді. Як начинка можна використовувати все, що завгодно, змішуючи абсолютно різні види овочів, і при цьому омлет вийде дуже смачним і насиченим.
Для того, щоб приготувати смачний і пишний омлет не потрібно збивати його міксером, досить просто збовтати його вилкою або віночком. Так як при збиванні міксером білкова структура яйця рветься і саме тому він не піднімається за готовності.
Молоко варто додавати строго за рецептом, у жодному разі не більше, тому що при випіканні надлишок рідини не встигне випаруватися, в результаті чого омлет просто осяде і не вийде пишним.
Використовуйте для випікання невелику форму з високими бортиками. Оскільки чим менше буде ваша протвень або якась інша форма, тим вище і пишніше вийде за підсумком омлет.
- Куряче яйце 6 шт.
- Молоко коров’яче 300 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Варена ковбаса 80 гр.
- Помідор 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Зелень за смаком
- Насамперед підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування щільного та ситного сніданку. Духовку можна відразу ж поставити розігрівати, тому що омлет замішується дуже швидко. Для початку в ємність додаємо 6 яєць і збиваємо їх.
- Потім вливаємо 300мл. молока, солимо, перчимо на смак і все добре перемішуємо до однорідної консистенції. Порада: якщо ви хочете менше омлету, то додайте 3 яйця і 150 мл. молока.
- Далі беремо ковбасу, або якусь шинку і нарізаємо квадратиками або соломкою.
- Також ми беремо один помідор і розрізаємо його кільцями, або кубиками, все залежить від вашого бажання.
- Далі беремо болгарський перець та подрібнюємо його на невеликі смужки.
- В кінці дрібно нарізаємо цибулю та додаємо до інших інгредієнтів.
- Потім беремо зелень, наприклад кріп, петрушку, дрібно подрібнюємо і додаємо в нашу суміш.
- Тепер беремо невелику жаровню з високими бортиками, або ж спеціальний горщик для випікання, змащуємо маслом і виливаємо туди наш омлет. Відправляємо омлет у заздалегідь розігріту духовку до 190 градусів на 20 хвилин і стежимо, щоб він не підрум’янився.
Порада: омлет можна прикрити фольгою, щоб він не підгорів зверху.
Готовий омлет перекладаємо порційно на тарілки та подаємо до столу. Він виходить дуже пишний, з приємним яєчно-молочним запахом та золотистою скоринкою. За бажання омлет зверху можна прикрасити зеленню, наприклад кропом, петрушкою. Готуйте із задоволенням. Смачного!
Цікаво знати: раніше в Стародавньому Римі існувала страва, яка була дуже схожа і нагадувала омлет, але складалася вона з молока, перемішаних яєць і меду. Вся отримана суміш підсмажувалась на вогні. Вважається, що назва цієї страви походить з Франції, тому що омлет по-французьки означає “omelette”.