Пишний омлет із молоком на сковороді – це дуже смачна, ситна страва, яка ідеально підходить для сімейного сніданку. Завдяки молоку омлет стає повітряним та ніжним. Приготування омлету не забирає у вас багато часу, абсолютно кожному вдасться впоратися з цією стравою. Головне, необхідно знати кілька тонкощів, і у вас він вийде дуже пишний та апетитний.
Процес приготування може бути як у духовці, так і на сковороді із закритою кришкою і бажано на дуже маленькому вогні, так він виходить дуже повітряний.
Замість звичайного базового рецепту, омлет можна приготувати з різним використанням інгредієнтів за власним бажанням. Вийде не менш смачна страва. Деякі вважають за краще молоко замінити або вершками, або кефіром.
Якщо ви хочете, щоб він у вас досить піднявся, то збивання за допомогою віночка можна замінити збиванням міксером.
- Куряче яйце 7 шт.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Помідор 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Спочатку підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування пишного омлету з молоком на сковороді. Беремо одну цибулину і нарізаємо її півкільцями.
- Також ми беремо один помідор і розрізаємо його кільцями, або кубиками, все залежить від вашого бажання.
- Далі беремо болгарський перець та подрібнюємо його на невеликі смужки.
- Потім беремо будь-яку зелень, наприклад, кріп, петрушку, і дрібно її подрібнюємо.
- У глибоку миску розбиваємо всі яйця, додаємо сіль, перець мелений на смак і все добре перемішуємо віночком. Порада: якщо ви хочете, щоб ваш омлет вийшов більш повітряним, віночок можете запросто замінити міксером.
- Далі в отриману пишну консистенцію вливаємо 200 міліграм молока і знову добре перемішуємо, насичуючи омлет киснем.
- Потім додаємо заздалегідь подрібнену зелень і знову ж таки перемішуємо.
- У розігріту сковороду наливаємо олію і обсмажуємо нарізану цибулю.
- Як тільки цибуля почне набувати золотистого кольору, додаємо до нього болгарський перець, помідор і обсмажуємо на сильному вогні до пом’якшення овочів.
- Коли овочі приготуються, заливаємо їх яєчною сумішшю, робимо наш вогонь на мінімум, закриваємо кришкою і готуємо все приблизно 15 хвилин. Так омлет добре просмажиться і підніметься.
Порада: якщо ви хочете приготувати більш корисний варіант омлету, то скористайтеся духовкою. Послідовність дій абсолютно така сама. Тільки для цього варіанта необхідно заздалегідь приготувати необхідну ємність, в якій запікатиметься омлет. Випікати бажано при температурі 190 градусів 20 хвилин і стежити за тим, щоб він зайво не підрум’янився. Також для того, щоб він не підгорів, зверху можна прикрити його фольгою.
По готовності викладаємо наш омлет на тарілку та подаємо до столу. Готуйте із задоволенням. Смачного!
Цікаво знати: слово «омлет» прийшло до нас із Франції. Якось один імператор був у лісі на полюванні і заблукав. У центрі лісу знайшов будинок лісника і постукав у нього. Мешканці цього будинку нагодували імператора стравою з борошна, молока та збитих яєць. Нове творіння припало йому до смаку, і він включив його приготування до царського меню.