При приготуванні лечо з баклажанами можна використовувати не тільки свіжі помідори, подрібнені в пюре, але і замінити їх томатним соком, якщо овочів не виявилося під рукою.Сік для приготування можна використовувати готовий і зробити за допомогою соковижималки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 2 кг.
- Морква 500 гр.
- Перець солодкий 1.2 кг.
- Оцет столовий 9% 45 мл.
- Сіль 45 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Часник 1 головка
- Цукор-пісок 45 гр.
- Перець чорний мелений 7 гр.
- Коріандр 10 гр.
- Томатний сік 2 л.
- Олія соняшникова 170 мл.
Кроки
- Перець вимийте, очистіть від насіння, поріжте великими кубиками. У баклажанів відріжте плодоніжки, поріжте великими кубиками.
- Моркву очистіть і натріть. Цибулину почистіть, поріжте дрібно. У глибоку ємність вилийте сік томатів, дочекайтеся закипання.
- Викладіть в киплячий сік моркву, цибулю і перець, після того як маса закипить, викладайте баклажани. Всипте сіль з цукром, влийте олію, перемішайте, тушкуйте півгодини.
- Додайте подрібнений часник, тушкуйте 10 хвилин.
- Влийте оцет, протушкуйте 2-3 хвилини і розкладіть в підготовлені стерилізовані банки. Закрийте лечо з баклажанами, переверніть банки і укрийте їх до повного охолодження.