У рецепті використовується класичне заливне тісто на кефірі. В якості начинки можна використовувати, що завгодно, тут ковбаса, цибуля, томати і сир.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Кефір 250 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка солодка за смаком
- Копчена ковбаса 8 шматочків
- Сир твердий 100 гр.
- Помідор 1 шт.
- Часник молодий 1 стебло
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Кетчуп 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
Кроки
- Змішати кефір, яйця і борошно. Посолити, поперчити і всипати солодку паприку в тісто. Все ретельно збити міксером.
- Змастити сковороду олією і розподілити по ній тісто.
- Смажити млинець на середньому вогні близько 1 хв. і перевернути.
- Для соусу змішати кетчуп і майонез і змастити основу за допомогою силіконової пензлика або зворотного боку ложки.
- Ковбасу розкласти по тісту. Стрілку часнику обдати окропом і порізати дрібно-дрібно, розкласти по піці.
- Цибулю очистити, порізати навпіл і далі половину цибулини нарізати тонкими півкільцями, розкласти по тісту.
- Томат нарізати тонкими слайсами, розкласти по поверхні піци.
- Сир натерти крупно на тертці, присипати всю заготовку сиром зверху.
- Накрити сковороду кришкою і готувати піцу на повільному вогні близько 10 хв.
Подавати піцу в гарячому вигляді, порізавши її на шматочки.
Приємного апетиту!