Рецепт приготування мантів в мантоварці

Якщо вам пощастило мати вдома мантоварку, в ній обов’язково потрібно приготувати ніжні, повні соку манти. Приготування тіста і м’ясної начинки з гарбузом не вимагає спеціальних знань, а решта зробить мантоварка.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 50 хвДрук
  • Просіяти у велику миску борошно, додати воду і сіль, яйце. Замісити еластичне, але круте тісто протягом 15 хв. загорнути його в плівку і покласти в холодильник на півгодини.
  • Баранину порізати на дрібні шматочки. Нарізати таким же чином жир і додати в м’ясо.
  • Цибулю почистити, помити і також дрібно порізати на кубики. Додати до м’яса, посолити, додати приправи і перемішати. Кілька разів підняти нарізку і з силою кинути назад в миску. Це насичує фарш повітрям і допомагає зробити начинку ніжніше.
  • Гарбуз почистити і порізати на дуже дрібні шматочки, вмішати в начинку.
  • Тісто для мантів дістати з холодильника, розкачати тонким шаром і порізати на невеликі квадрати.
  • У кожен квадрат викласти частину начинки, з’єднати протилежні кути мантів, потім знову з’єднати отримані кути по діагоналі.
  • Налити в мантоварку води, довести її до кипіння. Рівні мантоварки промазати рослинною олією, щоб попередити прилипання виробів.
  • Готувати манти на пару приблизно 40-45 хв.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь