Якщо вам пощастило мати вдома мантоварку, в ній обов’язково потрібно приготувати ніжні, повні соку манти. Приготування тіста і м’ясної начинки з гарбузом не вимагає спеціальних знань, а решта зробить мантоварка.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баранина 1.45 кг.
- Цибуля ріпчаста 5 шт.
- Гарбуз 320 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Борошно пшеничне 1 кг.
- Жир курдючний 220 гр.
- Вода 200 мл.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Рослинна олія для змазування
Кроки
- Просіяти у велику миску борошно, додати воду і сіль, яйце. Замісити еластичне, але круте тісто протягом 15 хв. загорнути його в плівку і покласти в холодильник на півгодини.
- Баранину порізати на дрібні шматочки. Нарізати таким же чином жир і додати в м’ясо.
- Цибулю почистити, помити і також дрібно порізати на кубики. Додати до м’яса, посолити, додати приправи і перемішати. Кілька разів підняти нарізку і з силою кинути назад в миску. Це насичує фарш повітрям і допомагає зробити начинку ніжніше.
- Гарбуз почистити і порізати на дуже дрібні шматочки, вмішати в начинку.
- Тісто для мантів дістати з холодильника, розкачати тонким шаром і порізати на невеликі квадрати.
- У кожен квадрат викласти частину начинки, з’єднати протилежні кути мантів, потім знову з’єднати отримані кути по діагоналі.
- Налити в мантоварку води, довести її до кипіння. Рівні мантоварки промазати рослинною олією, щоб попередити прилипання виробів.
- Готувати манти на пару приблизно 40-45 хв.
Приємного апетиту!