Як незвично думаєте ви, я теж так вважаю. Але зате таке зберігання червоної риби вважається одним з кращих. Рецепт начебто з родзинкою, а ось кета виходить божественною, як в іншому і в інших варіаціях, адже готується вона в домашніх умовах. Вона не висихає і завжди з олією, ніжна і соковита. А головне, не втрачає свій малосольний слабосолений смак, тобто не пересолюється.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кета 1 шт.
- Сіль 2 ст.
- Цукор-пісок 2 ст.
- Коріандр 5 г.
- Паприка 5 г.
- Перець чорний горошок 5 г.
- Рослинна олія
Кроки
- З філе лососевої рибки Видаліть всі кісточки. Риба повинна бути злегка замороженою, щоб легко це було зробити.
- Тепер необхідно підготувати засолювальну суміш, змішайте цукор і сіль. Коріандр потовчіть в ступці і додайте сюди ж. Внесіть паприку і запашний перець горошком. Змішайте і добре перемішайте масу. Такої суміші вистачить ні на один засіл Риби (просто вона завжди у вас буде готова на наступний раз).
- Філе кети притрусіть засолювальною сумішшю і розгладьте рукою. Сильно великим шаром засипати не потрібно.
- Виставите в деко шматочки на балкон або в холодильник на 1 добу до виділення великої кількості розсолу. Потім його злийте і витріть рибу паперовими рушниками.
- З кожного філе тепер зніміть шкірку і наріжте на скибочки.
- Помістіть рибку на дно контейнера, змащеного рослинною олією. Шар кети змастіть рослинною олією, потім далі викладайте наступний шар риби і так далі, поки вся вона не закінчиться.
- Закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику. Їжте на здоров’я! Рибка буде завжди малосольна і з будь-яким другим блюдом піде на ура або на шматочку чорного хлібця. Приємних вражень!
Ось така сьогодні вийшла “Червона” рибка. Кету можна зробити слабосоленою або малосольною прямо в домашніх умовах. А щоб цей смак не загубився, я ще раз повторюся, після засолювання змащуйте шматочки рослинною олією без запаху і зберігайте в контейнері в холодильнику.